Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.

Sakarya'nın öncelikli çevre sorunu "su kirliliği"

13 yıl önce
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Envanteri Değerlendirme Raporu açıklandı. 

Raporda 2009-2010 yıllarını kapsayan dönemdeki veri ve bilgilere göre, illerin birinci öncelikli sorunlarının ‘Hava Kirliliği, Su Kirliliği, Toprak Kirliliği, Atıklar, Gürültü Kirliliği, Erozyon ve Doğal Çevrenin Tahribatı’ olmak üzere 6 ana başlıkta incelendi. 

Bu veriler doğrultusunda 81 ilde hangi kirliliğin 1. öncelikli sorun olduğu belirlenmiştir. Raporda 33 şehirde hava kirliliği, 23 şehirde atıklar ve başta İstanbul olmak üzere Bursa, Sakarya, Samsun ve ilimizin de yer aldığı büyükşehirler ile birlikte toplam 22 şehirde su kirliliğinin 1. öncelikli sorun olduğu belirlenmiştir. Fakat bu içme suyu kirliliği değil deniz suyu kirliliğidir. Bu raporda içme suyu kirliliği konusu yer almamıştır. 
Sakarya'nın öncelikli çevre sorunu "su kirliliği" - 1. fotoğraf
Yorumlar
Yorum yazmak için giriş yapınÜcretsiz hesap oluşturabilirsiniz
Giriş Yap →
PROWEB Güncelleme: 22.09.2026 08:14 · 8662e0e · sakaryarehberim.com