Sakarya’nın altyapı ağı şehrin merkezinde genişliyor

Büyükşehir Belediyesi şehrin merkezinde sürdürdüğü altyapı projesinin üçüncü etabında çalışmalarını başlattı. 9 etaptan oluşan proje tamamlandığında 3 bin 500 metre uzunluğa sahip yeni yağmursuyu hattı vatandaşların hizmetine sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin genelinde yürüttüğü altyapı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Her geçen gün artan nüfus ve gelişen şehirciliğe yakışır bir şekilde yürütülen çalışmalar dâhilinde Adapazarı ilçesinde bulunan Kudüs Caddesi’nde çalışmaların üçüncü etabı başlatıldı. Trafik ve yaya yoğunluğunun bulunduğu bölgede vatandaşların hayatının olumsuz etkilenmemesi düşünülerek hafta sonu başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. 9 etaptan oluşacak proje tamamlandığında 3 bin 500 metre uzunluğa sahip yeni yağmursuyu hattı bölgede yaşayan vatandaşların kullanımına sunulacak.

3 bin 500 metrelik yeni yağmursuyu hattı

Çalışmalarla ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada, “ Daha öncesinde uyarılarda bulunarak şehrin merkezindeki Kudüs Caddesi’ni trafiğe kapattık. Bu süreçte vatandaşlarımızın hayatının olumsuz şekilde etkilenmemesi düşünülerek hafta sonu başlattığımız çalışmalarımızı mesai mefhumu gözetmeden sürdürmeye devam ediyoruz. Kısa sürede tamamlayacağımız ve vatandaşlarımızın kullanımına sunacağımız yeni hat sayesinde bölgede yoğun yağışlarda dahi su birikintisi sorunu yaşanmayacak. Yoğun yağışlarda yağmursularını sağlıklı bir şekilde bölgeden taşıyacağız. Her geçen gün gelişen şehircilik anlayışımıza yakışır bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmalarımız doğrultusunda kısa süreliğine trafik akışını kestiğimiz caddeler için vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]