Sakaryalı pastacı çizmeli kedi pastasıyla gümüş madalya kazandı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Festivaline katılan Miraç Pastanesi, 3 boyutlu maket pastasıyla festivalden madalyayla dönerek, Sakarya’nın gururu oldu.

Birincilik sözü

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ve yüzlerce ülkeden ünlü isimlerin yarıştığı “Uluslararası Gastronomi Festivali”ne katılan Sapancalı Miraç Pastanesi; 3 boyutlu maket pastasıyla, yarışmada gümüş madalya sahibi oldu. Fuara katılan Miraç Pastanesi Ekibi, 3 boyutlu olarak yaptığı değişik çizgi film kahramanı maket pastasıyla kazandığı gümüş madalya ile Sapanca ve Sakarya'nın gurur tablosu oldu. Miraç Pastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Vuraloğlu; bundan sonra katılacakları yarışmalarda ise birinci geleceklerinin sözünü verdi.

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun 2008 yılında WACS'a üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 13.si gerçekleşen festival uluslararası anlamda daha da önem kazanıyor. Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılacak yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri oldu.

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]