Sakaryalı Judocular İzmir'de 1 altın 1 gümüş madalya aldı

22-24 Temmuz 2016 tarihlerinde İzmir ilinde yapılan Minikler Türkiye Judo Şampiyonasında Sakarya Judosu 1 altın 1 gümüş madalya kazanırken 2 kişi de madalyayı kıl payı kaçırıp 5.ci oldular

İzmir'e çıkartma yapan Sakarya Judosu 1 altın 1de gümüş madalya ile dönmeyi başardı. Sakarya Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir önderliğinde Akdemirspor, Karasu Eğitim Gençlik Spor Kulübü, Akyazı Belediye, Karapürçek Halk Eğitim, Kurucu Spor Kulübüyle İzmir'de derece arayan Sakarya Judosu 2 madalya kazanmasını bildi. Akdemirspor Kulübünden Yunus Yıldırım 42 Kg'de Türkiye Şampiyonu oldu. Antrenörü Mehmet Şen sporcusuyla gurur duyduğunu ifade ederken, başarının çok çalışmakla doğru orantılı olduğunu belirtti. Turnuvada Karasu Eğitim Gençlik Spor Kulübünden Nisanur Şeker 52 KG'de finalde altın madalyayı kıl payı kaçırıp Türkiye 2.si olmayı başardı ve İzmir'den 2. madalyayı Sakarya hanesine yazdırdı.

Akyazı Belediye Spor Kulübünden 32 Kg'de Zeynep Serra Üstün grup finalinde şansız bir şekilde yenilip madalyayı kıl payı kaçırıp 5. olarak Sakarya Judosuna puan kazandırdı. Antrenörü Pınar Batman tecrübesizlik ifadesinde bulunarak önümüzdeki sezon altın madalya sözü verdi. Öte yandan Karapürçek Halk Eğitim'den 48 Kg'de Dilan Karakaş'da güzel maçlar çıkartmasına rağmen tecrübesizlik nedeniyle madalyayı boynuna takama sa da 5. olarak Türkiye Şampiyonasını tamamladı ve Sakarya'ya puan kazandırmayı başaran isim oldu. Antrenörü Neslihan Can'da daha çok çalışarak madalyasız dönmeyeceklerini belirtti.

Kafile Başkanı ve Judo Sakarya İl Temsilcisi Bayram Akdemir önderliğinde Antrenörler: Mehmet Şen, Yeliz Kurucu, Beytullah Tatar, Neslihan Can, Pınar Batman, uyum içinde tam bir Judo ailesi olarak çıktıkları Türkiye Minikler Judo Şampiyonasından 2 madalya ve gururla döndüler. Sporcu ve antrenörlerini kutlayan Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir, uyumlu ve tek yürek birlikte yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüp daha çok madalya kazanacaklarını, Sakaryayı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini belirtirken "ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Bu aldığımız 2 madalyayı demokrasi şehitlerimize armağan ediyor ve Sakarya Judosu adına Ne Mutlu Türküz, Vatan Millet Sakarya yorumunda bulunarak kötü haberlerin ardından bir nebze olsun bu başarı haberini kamuoyuyla paylaşıyoruz. Sakarya Judosu hükümet ve devletinin yanında her an sporcu olarak göreve hazırız" diyerek de önemli mesajlar verdi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]