Sakaryalı Emniyet Müdürü Naci Kuru hayatını kaybetti

Bugün hayatını kaybeden Eskişehir İl Emniyet Müdürü Naci Kuru’nun tedavi gördüğü Özel Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik yazılı bir açıklama yaparken, cenazenin yarın Eskişehir\'de yapılacak törenin ardından memleketi Sakarya\'ya gönderileceği bildirildi.

Özatik açıklamasında, Emniyet Müdürü Kuru’nun bir süredir tedavi gördüğü Acıbadem Eskişehir Hastanesi’nde hayatını kaybettiğini bildirdi. Emniyet Müdürü Kuru’nun bugün saat 12:00’da hayatını kaybettiğini belirten Özatik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İl Emniyet Müdürümüz sayın Naci Kuru, yaklaşık 1 yıldır safra kesesi kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Bugün hastanemizde saat 12:00 itibariyle yapılan tüm müdahalelere yanıt vermemiş ve hayatını kaybetmiştir. Tedavi süresince tüm hastane personeline gösterdiği nazik tavrı ve tedavileri tamamlanır tamamlanmaz görevini sürdürme azmi nedeniyle kendisini unutmayacağız. Sayın Kuru’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Emniyet Genel Müdürlüğü camiası ile sevenlerine başsağlığı dileriz.”

Yarın cenaze töreni yapılacak

Bu arada, merhum İl Emniyet Müdürü Naci Kuru için yarın saat 11.00 de Eskişehir\'de bir tören düzenleneceği bildirildi. Kuru\'nun cenazesinin, törenin ardından saat 13.00 de Sakarya\'nın Pamukova ilçesine gönderileceği ve buradaki Çarşı Camii\'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağı verileceği öğrenildi.

22 Aralık 2010 tarihinden bu yana Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Naci Kuru için Emniyet Merkezi bahçesinde tören düzenlendi.

Ailesinin ve mesai arkadaşlarının gözyaşlarıyla uğurlanan Kuru, vasiyeti üzerine memleketi Sakarya Pamukova'da annesinin yanına defnedilecek.

Yaklaşık bir yıldır Eskişehir'de kanser tedavisi gören Emniyet Müdürü Kuru, 28 Mayıs günü saat 12.00 sularında Eskişehir'deki Acıbadem Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayata gözlerini kapadı. İki çocuk babası Kuru için 3 yıldan bu yana görev yaptığı Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir milletvekilleri Ülker Can, Salih Koca ve Ruhsar Demirel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, eşi Necla Kuru, aile yakınları ile mesai arkadaşları katıldı. Törende, Naci Kuru’nun özgeçmişi  okunduktan sonra imam tarafından duası edildi. Daha sonra tören mangası tarafından omuzlara alınan Naci Kuru’nun naaşı gözyaşları içerisinde cenaze aracına konuldu.

Kuru'nun cenazesi Sakarya'nın Pamukova ilçesine götürülerek burada kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. Naci Kuru'nun vefat etmeden bir süre önce yakınlarına ve mesai arkadaşlarına, "Öldüğümde cenazemi Pamukova Merkez Kabristanlığı'ndaki annem Sabahat Hanım'ın yanına defnedin." diyerek vasiyette bulunduğu öğrenildi. Kuru'nun annesi Sabahat Kuru, 2011'in Şubat ayında Sakarya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Kuru'nun cenazesi, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından kara yoluyla Pamukova İlçesi Elperek Mahallesi Türkocağı Caddesi'ndeki baba evine getirildi.

Kuru'nun ağabeyi Necati Kuru, kardeşi Fahri Kuru, kayınpederi Hüseyin Çetin ve kayınbiraderi Müjdar Çetin taziyeleri kabul etti.
 
Helalliğin alınmasından sonra Kuru’nun naaşı, cenaze namazı için Çarşı Camii’ne getirildi. Kuru’nun eşi Necla Kuru, oğlu Görkem Kuru, ağabeyi Necati Kuru, kardeşi Fahri Kuru, yeğeni Necati Kuru burada da taziyeleri kabul etmeye devam etti.

İkindi namazının ardından Kuru’nun cenaze namazı kılındı. Namaza, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Eski Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün yanı sıra belediye başkanları, Sakarya, Bolu, Düzce, Şanlıurfa, Ankara, Kocaeli emniyet müdürleri, emniyet personeli, aile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından tabut bir süre omuzlarda taşındı, ardından cenaze aracına konuldu.

Kuru'nun cenazesi, vasiyeti üzerine Pamukova Merkez Kabristanlığı'ndaki annesi Sabahat Hanım'ın yanına defnedildi.

Eskişehir Emniyet Müdürü olarak görevdeyken geçirdiği rahatsızlık sonrası hayatını kaybeden ve geçtiğimiz hafta içinde Pamukova'da toprağa verilen Naci Kuru için ailesi tarafından Mevlid-i Şerif okutulacak.

2 Haziran Pazar günü Pamukova Çarşı Camii’nde Öğle Namazına müteakip okutulacak olan Mevlid-i Şerif için Naci Kuru’nun ailesi tüm dost, akraba ve sevenlerini mevlid-i şerife davet etti.

Yaklaşık 1 yıldır safra kesesi kanseri nedeniyle tedavi gören Kuru 28 Mayıs tarihinde Eskişehir’deki özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]