Sakarya'daki o firmanın alacaklıları için çağrı

Sakarya'da faaliyet gösteren 3K Özgür Elektrik ve İnşaat Şirketi ile ilgili 1 yıllık konkordato kesin mühlet kararı verilerek konkordato komiseri görevlendirildi. Görevlendirmeyle birlikte Konkordato komiserliğinden alacaklılara alacaklarını bildirme çağırısı yapıldı.

Sakarya Asliye Ticaret Mahkemesi, gösteren 3K Özgür Elektrik ve İnşaat Şirketi ile ilgili 1 yıllık konkordato kesin mühlet kararı verdi.

Kesin mühlet kararı ile birlikte Prof. Ali Taş'ın konkordato komiseri olarak görevlendirildi.

Görevlendirmeyle birlikte Konkordato komiserliğinden alacaklılara alacaklarını bildirme çağırısı yapıldı.

Çağrıda; "
2004 sayılı İİK' nun 7101 sayılı kanunun 27. maddesi ile değişik 299.maddesi gereğince ve 288.madde uyarınca, konkordato kesin mühlet kararı alan, 3K ÖZGÜR ELEKTRİK İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nden alacağı bulunanların geçici mühlete hükmedildiği tarih olan 21/02/2022 günü ve öncesine dayalı alacaklarını, konkordato komiseri “Prof. Dr. Ali Taş'a (Gerçek Kişilerde Kimlik Fotokopisi, Tüzel Kişi Alacak Kayıtlarında İse Noter Onaylı İmza Sirküsü Fotokopisi İle) veya vekilleri (Vekil Sıfatı İle Kayıt Yaptıracakların Avukatlık Kanunu 35. Maddesi gereği yalnızca avukatla temsil edilebileceği) aracılığıyla müracaat ederek, ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde alacaklarını İstiklal Mah. 2. Cadde Başcenter 5 A, Daire 2, Serdivan Sakarya Adresine posta yoluyla veya alitas@sakarya.edu.tr e-postayla konkordato komiserine bildirmeleri gerekmektedir.
Alacak kaydı sırasında, geçici mühlet başlangıç tarihi olan 21/02/2022 tarihinden önce doğan yabancı para alacaklılarından alacak bildiriminin yapıldığı tarihten bir gün önceki TCMB döviz alış kuru üzerinden Türk Lirası karşılığının, alacağın paradan başka bir şey olması halinde bildirim tarihindeki para olarak değerinin gösterildiği, inceleme ve denetime elverişli hesap dökümünün bildirilmesi, duyurulur ve ilan olunur.
Alacaklarını bildirmeyen alacaklıların, borçlunun bilançosunda kayıtlı olmadıkça konkordato projesinin müzakerelerine kabul edilmeyecekleri ihtar olunur" denildi.
 

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]