Sakarya'da Yapılacak En İyi 10 Aktivite

Sakarya'nın doğal güzellikleri yerli halkın çoğunluğu tarafından bilinirken, az bir kesim tarafından hala bilinmemektedir. Bugün sizlere şehrimizin sahip olduğu bu doğal güzellikler içerisinde hangi aktivitelerin yapıldığından bahsedeceğiz. İyi okumalar...

 

SAKARYA'DA YAPILACAK 10 AKTİVİTE

1- MAŞUKİYE'DE  ATV TURU

Kartepe'nin eteklerinde bulunan Maşukiye, Safari yapmak için en ideal yerlerden biridir ve ATV araçları güvenlidir. İkişer üçer kişilik araçlar halinde Maşukiyede yaklaşık bir saatlik gezi yapılır.

2- PARAŞÜT TEPE 

Sakarya'da adı çoğunlukla Paraşüt Tepe olarak bilinen, Serdivan'da bulunan güzel gösterileriyle ve paraşüt eğitimleri ile vazgeçilmeyen yerlerdendir.

3- ACARLAR LONGOZU KEŞFİ

Sakarya'nın kuzeyinde Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer alan Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanıdır. Yaklaşık 750m uzunluğundaki tahta köprüde gezinti yapılabilir. Bu bölgede hizmet veren otel, pansiyon ve suyun çevresinde bulunan bungalov evlerinde konaklanılabilir.

4- SAPANCA GÖLÜNE  AÇILMAK 

Gölün üstünden sahili baştan sonra keyifle izleyeceğiniz tekne ile  Sapanca Gölü'nü turlayabilir,  hatta kahvaltınızı direkt tekne turu ile teknede yapabilirsiniz.

5- AKYAZI  SÜLÜKLÜ GÖL'DE  KAMP

Sülüklü Göl, doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken muhteşem  göllerden birisidir. Sülüklü Göl kamp alanı olarak kullanılabiliyor. Ailenizle veya arkadaşlarınızla birlikte Sülüklü Göl’de kamp yapabilirsiniz.

6- KARTEPE'DE  KAYAK 

Kartepe Kayak Merkezi, ormanları ve doğal güzelliği ile size günübirlik kayak keyfini yaşatabilecek seviyede, ancak Kartepe’ye gitmek için en uygun zaman Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır.

7- GÖLBAŞI PARK'TA PİKNİK

Sapanca Gölü'nün Doğu kıyısında bulunur.İçerisinde sosyal tesisler, yürüyüş parkurları, spor tesisleri çocuk parkı ve piknik alanları bulunmaktadır.Mangal ocakları ve piknik masalarının bol olduğu bir mekandır. 

8- KARAGÖL YAYLASI'NDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Sakarya ili, Taraklı ilçesi sınırlarındaki yayladır. Bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezidir. her yıl binlerce doğa sevenin kamp kurup konakladığı mükemmel bir yayladır. Yayla üzerinde bir çok küçük yürüyüş rotaları vardır. Yürüyüşe yeni başlayanlar için idealdir.

9- DOĞANÇAY ŞELALESİ'NDE TREKKİNG PARKURU

Doğançay şelalesi Sakarya’nın geyve ilçesinde yer almaktadır. Şelale deniz seviyesinden 600 mt yüksekliktedir. Yol, yürüyüş trekking parkuru olarak da kullanılmaktadır. Görülecek yerler listesinde ilk sıralardadır. Bozulmamış doğasıyla görsel bir şölen sunmaktadır.

10- SAPANCA BUNGALOV EVLERİ

Gölü ile ünlü olan Sapanca, İzmit-Adapazarı’na bağlıdır. Bungalov evler, toplam 5 adet yapıdan oluşmaktadır. Tercihinize göre dizayn edilmiş doğanın yeşilliği ile bütünleşen bu doğa evleri, ahşaptan oluşan yapıları ile sizlere keyifli anlar yaşatacak türden.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]