Sakarya'da tapulu ormanlık alan 2 kat arttı

2011 yılının Temmuz ayına kadar Sakarya’da 42 bin 449 hektar ormanlık alanın tapusu bulunurken, orman alanlarının tapusunun alınması için başlatılan seferberlik sonucunda 2011 Temmuz’undan bugüne kadar 80 bin hektar ormanlık alanın tapusu alındı.

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlüklerince, orman kadastrosu ve tescili bitirilerek tapusu alınan orman alanı miktarı Temmuz 2011 yılına kadar 42 bin 449 hektar iken, Bakanlık ve Genel Müdürlüğün, orman kadastrosunun bitirilerek tapularının 2014 yılı sonuna kadar alınması hedefine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucu tapulu orman alanı sayısı 2 kat arttı. Orman mülkiyetine yönelik orman kadastro dosyalarının tesciline yönelik hizmet satın alınması, mühendislik hizmeti satın alınması yöntemleri de dahil olmak üzere çalışmaların yakın takip altına alınması sonucunda Temmuz 2011 tarihinden bu güne kadar yaklaşık 2 yıl içerisinde 80 bin hektar Orman alanının tapusu alındı. Tescilde sorunu bulunmayan tüm tapuların alınması için ise çalışmalar hızlandırıldı.

Diğer taraftan, alınan tapular, sayısal orman kadastro haritalarında gösterilerek alınan ve alınmayan tapuların mukayesesinin yapılması, orman kadastro sınırları dışında hükmen alınan tapuların görülmesi-takibinin yapılması ve mahkeme kararı uygulama programlarının buna göre daha sağlıklı yapılabilmesi sağlanacak.
Ağaçlandırılmak ya da orman olarak kullanılmak üzere Hazineden tahsisen alınan alanlar ile 2/B sahaları üzerindeki eylemli ormanların da sayısal orman kadastro haritalarında gösterilmesi çalışmalarının da yapılacağı öğrenildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]