Sakarya'da o bölgeye 5 bin konutluk yeni bir kent yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler'de bulunan Jandarma Komutanlığı'nın karşısındaki alanı rezerv alanı olarak belirlediklerini belirterek, bölgeye 5 bin konutluk yeni bir kent planlandığı ve ilk etapta bin 500 konutun projesinin hazırlandığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Nisan ayı meclis toplantısında konuştu. Kentsel Dönüşümle ilgili açıklama yapan Başkan Yüce, “Depremle ilgili neler yapılacağına yönelik çalıştaylarımız tamamlandı. Her kesimden görüş aldık. Hiç kimse mevcut yerini terk etmek istemiyor. 5 katlı bina 3 kata düşürülecek ve iki kattakiler rezerv alana gidecekti ama bunu kimse kabul etmiyor. Grup toplantısında milleti başka yere taşımama kararı aldık. Aynı mevcut yerinde deprem yönetmeliğine uygun binalar yapma kararı aldık. Bakanlığımıza dosyaları gönderiyoruz.

DÖNÜŞÜMDE GAZA BASIYORUZ

Kentsel Dönüşümle ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz. Dönüşümde gaza basacağız. Erenler'de Jandarma Alay Komutanlığımızın karşısında rezerv bir alanımız var. Orayla ilgili projeler hazırlandı. Bakanlığımıza onay için sunacağız. Bakanlıktan onay gelirse oraya 5 bin konutlu yeni bir yaşam alanı olarak oraya farklı bir şehir kurmak için çalışmaları başlatıyoruz. İlk etapta bin 500 konutun planı yapıldı. Yarından itibaren biz de o projemizi bakanlığa göndereceğiz” dedi.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]