Sakarya'da aşılama başladı, ilk aşıyı Sağlık Müdürü oldu


Çin merkezli SinoVac’ın geliştirdiği koronavirüs aşısının uygulanmasına Sakarya'da başlandı. İlk aşı İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve SEAH Başhekimi Fikret Halis'e yapıldı.
 SinoVac’ın geliştirdiği koronavirüs aşısının ilki dün akşam Ankara Şehir Hastanesi’nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyelerine yapılmıştı. Sakarya'da da aşılama bugün başladı.
İlk aşılar İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve SEAH Başhekimi Fikret Halis'e yapıldı.

İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstündekiler ile yaşlı ve engellilerle korumaevlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.

İkinci aşamada aşı, toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunanlara uygulanacak.

Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunanlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak.

Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

AŞILAMA İÇİN RANDEVU ALMAK GEREKİYOR

Vatandaşlar, öncelik gruplarına göre kendilerine ulaşan bildirimden sonra, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden, ALO 182'den,  aile hekimlerinden veya uygun kamu hastanesi ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabilecek.

Vatandaşlar, konumlarına göre Kovid-19 risk sıralamasını e-Nabız sitesinden görebilecek.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]