Sakarya'da 300 Anaokulu Öğretmeni Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi öğretmenliği branşında alacağı 10 bin sözleşmeli kadro için müracaatları almaya başladı. Bayram boyunca devam edecek başvurular, 25 Eylül Cuma günü saat 12.00'de sona erecek.   
 
Atamalar ise aynı gün öğleden sonra gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenler 28 Eylül'den itibaren atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine başvurarak görevlerine başlayabilecek.

10 bin sözleşmeli okul öncesi öğretmen kadrosunu 'ihtiyaçlarına göre' illere dağıtan bakanlık, en fazla kontenjanı Şanlıurfa ve Samsun'a verdi. Urfa'ya 650, Samsun'a 450 kontenjan ayıran bakanlık, İstanbul'a 400, Trabzon ve Hatay'a 350, Sakarya'ya 300, Gaziantep'e 280, Diyarbakır, Muş, Kütahya ve Kocaeli'ne 250, İzmir'e 200 kadro ayırdı. 25 Eylül'de yapılacak atamalarda Adana 180, Amasya 150, Antalya 180, Ankara 50, Bitlis 160, Bolu 90, Burdur 90, Kayseri 200, Muğla ise 230 yeni okul öncesi öğretmenine kavuşacak.

Yeni sözleşmeli öğretmen atanmayacaktı ama...

2009 yılında alınacak toplam öğretmen kadrosu kapsamında kasım ayında Milli Eğitim'e 10 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu ayrılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli kadroyu kadroluya çevirmek için bundan vazgeçtiklerini açıklamıştı. Ancak okul öncesinde çalışan 17 bin usta öğretici kadrosunun Danıştay kararı sonrasında artık kullanılamayacak olması nedeniyle bakanlık yine sözleşmeli öğretmen atamak durumunda kaldı. Fakat kasımda kadrolu öğretmen kadrosu alabilmek için 'ek bütçe kanunu' çıkarmak gerekiyor.

Diğer mezunların tepkisi sürüyor

Öğretmenlik bekleyen diğer adayların kadronun sadece bir branş için kullanılacak olmasına tepkisi sürüyor. Gün boyu internet sitelerine yorum bırakan ve gazeteleri arayarak eleştirilerini dile getiren adaylar, "Okul öncesi branşında öğretmen ihtiyacı var da diğerlerinde yok mu? Bugün birçok okulda matematik, Türkçe, sınıf öğretmenliği gibi birçok branşta öğretmen ihtiyacı var. Atama bekleyen de 200 bin öğretmen adayı bulunuyor." dedi.

ZAMAN
 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]