Sakarya Valisi, Köşe Yazarı Ahmet Hakan'ı aradı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun 15 Temmuz'da Sakarya Valiliği'deki görüntüleri üzerine Hürriyet Köşe Yazarı Ahmet Hakan 'Tekbirlerle makam odasına vali oturtmak' başlıklı bir yazı yazmıştı. Bunun üzerine Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ahmet Hakan'ı aradı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan alınan bilgilere göre Vali Balkanlıoğlu 15 Temmuz gecesi saat 03:00'a kadar Demokrasi Meydanı'nda nöbette kaldı. Rahatsızlanınca konutuna geçen Vali Balkanlıoğlu'na bir grup 15 Temmuz gazilerinden telefon geldi ve valiliğin önünde olduklarını, valiyi de davet ettiklerini söylediler. Vali Balkanlıoğlu, valiliğe gelerek gazilerle sohbet etti. Valiliğin merdivenlerden çıkarken 'Ya Allah, Bismillah, Allah'ü Ekber' diyenler oldu ve bu görüntüler ulusal camiada 'tarikat üyesi' olduğu yönünde yansıtıldı.

Bu görüntüler üzerine Hürriyet Gazetesi köşeyazarı Ahmet Hakan dün gazete köşesinde:

''TEKBİRLERLE MAKAM ODASINA VALİ OTURTMAK
SAKARYA’ya atanan yeni Vali İlhan Balkanlıoğlu, İsmailağa Cemaati’nin üyesiymiş.
Cemaat, Vali Bey’i tekbirlerle makam koltuğuna oturtmuş.

Yarın öbür gün İsmailağa ile bir hır falan çıktığında...
“Kandırılmışız, aldatılmışız” falan diyen olursa...
Çok kötü olur ha!''
yazdı.

Bu yazı üzerine Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ahmet Hakan'ı arayarak konu hakkında açıklama yaptı. Bunun üzerine Ahmet Hakan yeniden bir yazı yazdı.

İşte o yazı:

''SAKARYA Valisi İrfan Balkanlıoğlu aradı.

Anlattıklarını aynen aktarıyorum:

PARAŞÜTLE GELMEDİM: Ben mesleğe paraşütle gelmiş biri değilim. 20 yıllık kaymakam, 10 yıllık valiyim. En son Ordu Valisi olarak görev yapıyordum.

GÖREVE ŞÖYLE BAŞLADIM: Sakarya Valisi olarak göreve 4 Temmuz’da başladım. Valinin göreve başlamasında mutat uygulama ne ise o yapıldı. İlin mülki erkanı karşıladı. El sıkıştık. Teşekkür ettik. Gittiler.

O GÖRÜNTÜ 15 TEMMUZ’DAN: 15 Temmuz’un, Sakarya için farklı bir anlamı var. Çünkü eşkıyalar, o gün tanklarla Valiliğe saldırmışlar ve halkın kararlı tutumuyla püskürtülmüşler. Olaylarda yaralanan gaziler var. 15 Temmuz günü Sakarya’da düzenlenen büyük anma törenlerin ardından o gaziler, sabaha karşı saat 03.00’te Valilik önünde toplanmışlar. Bana da haber verdiler, “Sizi de aramızda görmek istiyoruz” diye... Ben de gittim. Valilik makamına çıkarken “Ya Allah Bismillah Allahu ekber” diye slogan attılar. Susturmayı uygun bulmadım. Çünkü bu insanlar, 15 Temmuz’da böyle diyerek direnmişler. Makama geçtik. Kendilerine teşekkür ettim ve dağıldık.

FOTOĞRAFTAKİ ŞEHİT BABASI: Bir de yayınlanan fotoğraf karesi var. O fotoğrafta yer alan kişi Derik’te bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakamımız Muhammet Safitürk’ün babası Asım Safitürk... Kendisi bize iade-i ziyarette bulundu. Yanındakiler de beraberinde geldi. Şehidimizin babasına “Sen gel, yanındakiler içeri gelmesin” diyemezdim. Fotoğraf çektirmek istediler. Toplumun her kesiminden insanlarla fotoğraf çektirdiğim gibi bu insanlarla da çektirdim.

LİYAKAT ESAS OLMALI: Ben liyakate önem veren bir bürokratım. FETÖ belasından kurtulurken başka tarikat mensupları tabii ki devreye girmemeli. Tabii ki liyakat esas olmalı. Benim görüşüm budur. Toplumun tüm kesimlerine açık olmayı ve diyaloğu esas alıyorum.

İki şey söyleyeceğim:

- BİR: Vali Bey’in anlattıkları beni ikna etti. İşin doğrusunun anlattığı gibi olduğuna tam anlamıyla ikna oldum.

- İKİ: Tertemiz bir iletişim kurmak için gösterdiği çabadan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.''
 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]