Sakarya, Teknoloji Bölgesine Kavuşuyor

Sakarya Teknoloji Bölgesi’nin kurulması noktasında önemli bir adım daha atıldı.

Teknoloji Bölgesi kurucuları önceki gün Sakarya Valisi Hüseyin Atak’ın başkanlığındaki toplantıda bir araya geldiler. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Adapazarı Belediyesi, Serdivan Belediyesi, Sakarya Ticaret Borsası, Sakarya Üniversitesi Vakfı ve Sakarya Organize Sanayi Bölgesi’nden üst düzeyde yöneticilerin katıldığı Kampüs Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknopark A.Ş’nin kuruluş çalışmaları hakkında bilgi sundu.
40 Bin Metrekarelik Teknopark

Sakarya Üniversitesi Kampüs’ünde 40 bin metrekarelik alana kurulacak olan Teknopark A.Ş’nin 200 bin TL olan ana sermayesi kuruculara göre hisse katılım oranları olarak belirlendi. Yetkililer bu aşamadan sonra yönetici şirketin kurulması çalışmalarının başlatıldığını belirterek, Teknoloji Bölgesi’ne binalar yapılıncaya kadar üniversite içerisinde tahsis edilmiş olan bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip binada faaliyetlerin sürdürüleceğini açıkladılar.
Teknopark Toplantısına;

Teknopark toplantısına Vali Hüseyin Atak, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Merkez Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Sakarya Ticaret Odası Başkanı Cahit Kılıç, Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çalışkan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Ekiz katıldı.
Teknoloji Bölgelerinin Kuruluş Amacı Nedir?

Kurucu üyeler Sakarya Teknoloji Bölgesi’nin kurulması noktasında önemli bir aşamaya geldiklerini kaydederek şunları söylediler;
“Teknoloji bölgelerinin kuruluş amacı üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliğini sağlamak, ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmektir. Bunların yanı sıra, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknolojik yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun kararları da dikkate alınarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkanı yaratmak, teknoloji transferine yardımcı olmak ve yüksek/ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamaktır.”
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]