'Sakarya her konuda zengin bir şehir'

Kentsel Dönüşümde temel felsefenin kültüre göre yapılanma olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, “Bir Karadeniz sahil kenti ile İstanbul’daki bir ilçe aynı planlama ile şehirleşmemeli” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve şuana kadar 14 şehirde gerçekleştirilen ‘Şehir Kimliği’ Çalıştayının 15’ncisi Sakarya’da gerçekleştirilecek. Sakarya Büyükşehir İşbirliği ile geniş katılımla Orhangazi Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, çalıştay hakkında bilgi vererek, şehirlerde yapılacak planlamanın kültüre göre olması gerektiğinin altını çizdi.

“SAKARYA HER KONUDA ZENGİN BİR ŞEHİR”
‘Şehir Kimliği’ Çalıştaylarının şehrin geçmişini, kültürünü veya kaybolan değerleri varsa onları hatırlamaya vesile olacak bir çalışma olduğunu belirten Acar, “Sakarya bir çok medeniyetin buluştuğu noktada ve Anadolu yeniden bağımsızlığını buradan kazanmış. Hem tarihten gelen hem de coğrafi güzellikleri olan, maddi manevi her yönüyle zengin bir değerler silsilesine sahip. Hangisini ön plana çıkaralım derseniz, bence hiç birisini geriye atamayız. Kültürel açıdan, tarihi açıdan, maddi ve manevi değerlerimizi kaybetmeden, onları göz ardı etmeden, gölge düşürmeden gelecek vizyonumuzu, ekonomimizi, turizmimizi özellikle Sakarya’nın bugün bulunduğu noktadan çok daha ilerlere taşıyacak bir potansiyel var. Hem coğrafya buna müsait, hem her konuda yetişmiş insan gücü bu konuda her işi yapabilecek kabiliyette. Dolayısıyla Sakarya açısından çok güzel günlerin geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL FELSEFE KÜLTÜRE GÖRE YAPILANMA”
Her bir şehrin birbirine benzer bir şekilde kimliksiz, ruhsuz, kişiliksiz yapılanmaması gerektiğini ifade eden Acar, Kentsel Dönüşüm de temel felsefenin kültüre göre yapılanma olduğunu söyledi. Her şehrin kimliğine göre yapılanması gerektiğinin altını çizen Acar, “Bir Karadeniz sahil kenti ile orta Anadolu’nun bir kenti veya Güneydoğu Anadolu’da bir kent, veya İstanbul’daki bir ilçe aynı planlama ile şehirleşmemeli. Her bir yerin jeolojik yapısı, kültürel yapısı, sosyal durumu, ekonomik yapısı, gelecek vizyonu veya kültürel varlıkları olarak hepsi birden dikkate alınarak şehir planlanmalı” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]