Sakarya Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi için düğmeye basıldı

Akyazı Belediyesi'nin Büyükşehire devretmeye hazırlandığı Kuzuluk Gölparkta hayata geçirilecek "Sakarya  Sağlık Vadisi' projesinin detayları belli oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce'nin en önemli projeleri arasında yer alan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (Şifahane) için çalışmalar başlıyor.

Kuzuluk Mahallesinde Mudurnu Çayı'nın yanında bulunan ve mülkiyeti Akyazı Belediyesine ait olan 64 dönümlük Gölpark arazisi devri için son aşamaya gelindi.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Mülkiyeti Akyazı Belediyesine ait Kuzuluk Mahallesi, 390 ada, 2 nolu parselin Akyazı Sulh Hukuk Mahkemesinin 2020/16-Değişik İş sayılı dosyasında yapılan bedel tespiti ve kiracı ile yapılan sözleşme-şartnamelerden doğacak tüm hakların Belediye tarafından karşılanacağı şartı ile “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi(Şifahane)" binası yapılması amacıyla belediye adına 2 (iki) yıl ön tahsis şartı ile 15 (on beş) yıl süreyle bedelsiz tahsis alınması, Akyazı Belediyesi ile protokol yapılması, yapılacak iş ve işlemler için Büyükşehir Belediye Başkanına ve Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi 11 Ekim Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclisinin onayına sunulacak.

Proje içerisinde; Otel, Bitki Müzesi, Müzikoterapi Uygulama Merkezi, Fitoterapi Uygulama Merkezi, Apiterapi Uygulama Merkezi, Homeopati Uygulama Merkezi, Aromaterapi Uygulama Merkezi, Biyolojik Gölet, Bitki Bahçeleri, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Mini Hayvanat Bahçesi, Mesire Alanı bulunan doğal sağlık merkezi Sakarya'ya kazandırılacak. 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]