Sakarya'yı seviyoruz. Sakarya için çalışıyoruz.
ARA

Sakarya Gaz Sahası'nda yeni müjdeler yakın

4 yıl önce

Türkiye yer altı kaynakları arama faaliyetlerini sürdürürken, Bakan Dönmez'den kritik bir açıklama geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğalgaz çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dönmez, , Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023'te halihazırda Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen gazı vatandaşla buluşturmak istediklerini söyledi.

HAZİRAN AYINI İŞARET ETTİ

Mevcut çalışmalara ilişkin Dönmez, "Verilecek yeni müjdelerle ilgili haziran ayını bekleyelim." dedi.

Emin olmadan açıklama yapmadıklarını belirten Dönmez, "Çalışmaların sonucu haziran ayında belli olur. Filyos, Karadeniz'in derin deniz sondajında merkez üssü haline gelmiş olacak." diye konuştu.

Bakan Dönmez, konuşmasında şunları söyledi:

"HER KEŞİFTE YENİ REZERVLER EKLEYECEĞİZ"

"Kanuni gemimizi Filyos'tan uğurlamıştık. Fatih, Amasra 1'de keşif yapmak için gitmişti, o da tamamlanmak üzere. Kanuni, Fatih'in açmış olduğu kuyularda tamamlama işlemlerini yapacak. Sadece kuyu açmakla iş bitmiyor, oradaki kayıtların alınması, analizlerin değerlendirilmesi gerekiyor.

İlk günlerde de ifade ettiğimiz gibi Sakarya Gaz Sahası oldukça büyük. Güney, kuzey ve batısında sismik verilere göre tekrar sondajlarımızı devam ettireceğiz. Sismik verilere bakarak ümidimiz devam ediyor. Beklentimiz 405 milyar metreküp değil, her keşifte yeni rezervler ekleyeceğiz. Haziran ayını bekleyelim. Biz emin olmadan açıklama yapmıyoruz. Çalışmalar da haziran ayında belli olur.

"3'TE 2'Sİ KENDİ İNSAN KAYNAĞIMIZDAN OLUŞMAYA BAŞLADI"

Yavuz'un planlı bakımları var. Çalışmalar bittikten sonra ona da misyon yükleyeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu gazı vatandaşla buluşturmak istiyoruz. Tedarik anlaşmaları yapılıyor, uygulamaların yönelik taahhüt çalışmaları var. Bu işle ilgilenen firmalar kapımızı çalıyor. Derin deniz çalışmalarında çok fazla deneyimli firma yok. Yabancı uluslararası firmalarla müzakerelerimizi yaparken yerli imkanların sonuna kadar kullanılmasını ifade ediyoruz.

Bu gemileri aldığımızda insan kaynağımız yoktu. Şimdi 3'te 2'si kendi insan kaynağımızdan oluşmaya başladı. Büyük bir aksilik olmadığı takdirde 2023 yılında bu sahayı üretime almış olacağız. İlk 5-6 kuyudan sonra üretime alabiliriz. 4 fazda 2027-2028'de üretimi aşmış olacağız. Bu konu Sakarya Gaz Sahası'yla ilgili. Bu yıl içinde yeni keşifler olursa bazı altyapıların ortak kullanılması söz konusu olacak. Gazı Filyos'a getireceğiz.
 

Yeni yıl partisi
Elart sakarya bayi
Oratint Sakarya Yetkili Bayi
Sindoh Sakarya
Lexmark Fotokopi Sakarya
Yakın koruma
Sakarya
Sakarya Hamam
Sakarya ders kitapları
Sakarya Sauna
sakarya masör
Sakarya ilköğretim ders kitapları
Sakarya ↝