Sağlık Çalışanlarından Yemek Ücreti Eylemi

Adapazarı Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi çalışanları, hastanede çıkan yemeğin ücretli olmasını protesto etti.  

Hastane bahçesinde toplanan çalışanlar, simit yiyip ayran içerek personelden yemek ücreti alınmasını protesto ettiler. Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, kamunun sunduğu hizmetin kamu çalışanına paralı hale getirilmesi gibi bir alışkanlık ortaya çıktığına dikkat çekti. Memura yapılan zammın misliyle geri alınmaya çalışıldığını belirten Korkmaz, "Hükümet memura verdiğini misliyle geri almak için kamuda çalışanlara sunduğu her hizmeti paralı hale getirmeye başlamıştır. Memurdan muayene katılım payı almaya başlamış, hastanelerde görev yapan çalışanların yemeğini de paralı hale getirmiştir. Fakat Maliye her ne hikmetse diğer kamu çalışanlarından haftada beş saat daha fazla görev yapan sağlık çalışanlarının hakkı istendiğinde vermemekte, görev yollukları ve ilaç paralarını geç ödemektedir" dedi.   

HÜKÜMET SAĞLIK ÇALIŞANINA VERDİĞİNİ GERİ ALIYOR

Maliye Bakanlığı'nın bu uygulama ile kesintisiz sağlık hizmetine de darbe vurduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu: "Bu uygulama sağlık hizmetinin aksamasına neden olacaktır. Çünkü çalışanların kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak kurum dışına gitmesi ile birlikte tüm Türkiye'de saat 12.30 ile 13.30 arasında sağlık hizmeti duracaktır. Bu saatlerde vatandaşa sağlık hizmeti verilemez, bir hastaya gerekli müdahale yapılamazsa bunun sorumlusu Maliye Bakanlığı olacak. Çalışanlar aleyhine olan Maliye Bakanlığı'nın bu kararını hiç bekletmeden uygulamaya koyan Sağlık Bakanlığı ve hastane yöneticileri de vebal altındadırlar."
Ülkenin ekonomik krizle boğuştuğu bir dönemde hükümetin gözünü memurun maaşına diktiğini belirten Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Memurların hastanelerde tedavi ettikleri insanlar yemek hakkından ücretsiz yararlanırken sağlık çalışanlarına bu hizmet paralı olmuştur. Kısacası hükümet memura verdiğini geri almak için kamuda çalışanlara sunduğu her hizmeti paralı hale getirmeye başlamıştır."

Türk Sağlık-Sen olarak gerekli tepkiyi göstermeye devam edeceklerini ifade eden Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
"Yemeklerden ücret alınması ile ilgili açtığımız dava halen sürüyor. Daha önce yemeğime göz dikme kampanyası düzenlemiştik. Bugünde hastanelerde yemek yemedik. Eylemlerimiz sonuna kadar devam edecektir."

Sağlık çalışanları daha sonra olaysız dağıldılar. 
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]