Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden iki panel birden

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Uygulama Alanları ve Öğrenciler” ile “İnovasyon Uygulamalarına Farkındalık” konulu iki panel düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe,  SAÜ Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Dilek Aygin ve SEAH Bakım Hizmetleri Müdürü Ayla Bayar’ın panel başkanı olduğu “Uygulama Alanları ve Öğrenciler” paneline, SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Ayşe Çevirme, Yrd. Doç. Dr. Havva Sert, ve SEAH Bakım Hizmetleri müdür yardımcıları Münevver Fedakar ve Dilek Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Sağlık bakım ekibi ve uygulama alanları hakkında genel bilgiler Münevver Fedakar tarafından öğrenciler ile paylaşıldı. Dilek Arslan ise uygulama alanlarında karşılaşılan sorunlar ve beklentiler konularında açıklamalarda bulundu. Birinci basamak sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme, birinci basamak sağlık hizmetlerinde ebe ve hemşireler; hizmetin niteliği konulu sunum ile Doç. Dr. Ayşe Çevirme tarafından gerçekleştirildi. Uygulama alanları ve SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi arasında yapılan protokolün tanıtımı Yrd. Doç. Dr. Havva Sert’in tarafından yapıldı.

Kanıta dayalı uygulamalar

SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nursan Çınar’ın panel başkanı olduğu “İnovasyon Uygulamalarına Farkındalık” paneline ise , SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri, Öğr. Gör. Dr. Funda Akduran ve Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH Bakım Hizmetleri Müdürü Dr. Yeliz Doğan Merih konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında hemşirelik ve ebelikte kanıta dayalı uygulamaların öneminden bahseden Dr. Funda Akduran, “Kanıta dayalı uygulamaların hemşireler ve ebeler tarafından güncel olarak takip edilmesi ve uygulama alanlarına yansıtılması gerekmektedir” dedi.

Dr. Yeliz Merih Doğan Hemşirelik ve ebelikte inovasyonun yeri ve önemi konulu konuşmasında “Hemşirelik hizmet sunumunda inovasyonu başlatmak,  mesleki gelişim ve değişim için yol gösterici bir adım niteliği taşır” ifadelerini kullandı. Başarmak ve fark yaratma için değişim ve inovasyonun şart olduğunu belirten Merih hemşirelik alanında gerçekleştirdikleri inovatif girişimlerden ve buluşlardan örnekler verdi.  Program panelistlerin öğrencilerin sorularını yanıtlaması ile sonlandı. Programa katılan panelistlere teşekkür belgeleri SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yurdanur Dikmen, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Aygin ve Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülgün Durat tarafından takdim edildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]