Sağlık Bakanlığı’ndan karantina açıklaması

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Genel toplumda karantina süresinin 10 gün olması, okullarda (İlk Orta ve Lise) ise 5. günde PCR negatif çıkması halinde karantinanın sonlandırılabileceği hükmü yer almıştır. 4.10.2021 tarihinden itibaren sağlık veritabanımızda bu şekilde işlem yapılmaktadır" denildi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, corona virüsü salgınıyla ilgili karantina açıklaması yaptı. Müdürlüğün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

* Kreşlerde temaslı durumunda karantina süresinin 10 güne düşürüldüğü yönünde yeni haberlerin basında yer almasına bağlı olarak kamuoyunda oluşan tereddütleri gidermek amacıyla açıklama ihtiyacı doğmuştur.

* Daha önce Bilim Kurulumuzun görüşü doğrultusunda aşılı olmayan kişilerin temaslı olması durumunda karantina süresinin 10 güne düşürülmesi, ancak 14 gün süreyle semptom takibi yapılması kararı alınmıştır. Temaslı Takibi ve Salgın Yönetimi Rehberi bu şekilde güncellenmiştir.

“İLAVE BİR HÜKÜM BULUNMUYOR”

* Buna göre genel toplumda karantina süresinin 10 gün olması, okullarda (İlk Orta ve Lise) ise 5. günde PCR negatif çıkması halinde karantinanın sonlandırılabileceği hükmü yer almıştır. 4.10.2021 tarihinden itibaren sağlık veri tabanımızda bu şekilde işlem yapılmaktadır.

* Genel toplum ile ilk ve orta öğretim öğrencileri dışında farklı uygulamaya işaret eden ilave bir hüküm bulunmamaktadır.
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]