Restoran ve Kafeleri açılmayan #sakaryahakkınıistiyor Türkiye Gündeminde

Vaka sayısını en çok düşüren il olan Sakarya'da risk haritası kırmızı kategoriden turuncuya dönmesine rağmen restoran, kafe ve lokantalar açılamadı. Yasağın kaldırılarak iş yerlerinin açılması için twitter'da #sakaryahakkınıistiyor etiketi ile kampanya başlatıldı.

Sakarya'da 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısı 90.15'e düştü. Kırmızı kategoriden turuncuya dönen Sakarya'da yasaklar Cumhurbaşkanı'nın “Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık” açıklaması nedeniyle kırmızı kategoride olduğu gibi devam ediyor.

Yasakların devamı noktasında karar alınmasaydı Sakarya'da restoran ve kafeler yüzde 50 kapasiteyle 07.00-19.00 arasında faaliyetlerine başlayacaktı.
Vaka sayılarını en çok düşüren şehir olan Sakarya'da esnaflar, kepenk açmayı beklerken twitter'da #sakaryahakkınıistiyor etiketi ile kampanya başlatıldı.

Sosyal medyada paylaşılan kampanyaya kısa sürede pek çok kişi destek verdi.

Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği (CADDER) ise yaptığı paylaşımda, "Dünden beri insanlar temizlik yaptı, işyerlerini açma umuduyla... Şehir; yöneticisi, STK’sı, kolluk kuvveti ve vatandaşı ile müthiş bir gayret gösterdi. Yazık değilmi bu gayrete" ifadelerini kullandı.

SATSO BAŞKANI; MÜJDELİ HABER BEKLİYOR

Öte yandan sosyal medyadan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek çağrıda bulunan SATSO Başkanı Akgün Altuğ; "Cumhurbaşkanım Sakarya, pandemi sürecinde gereken hassasiyeti göstererek turuncu seviyeye ulaştı.Vaka sayısını en çok düşüren il olarak hakkımız kepenkleri açmak olmalı.Sakaryalı tüccarımız müjdeli haberlerinizi bekliyor" diye konuştu.

DESTEK YAĞIYOR

 Twitter'da #sakaryahakkınıistiyor etiketi ile yapılan bazı paylaşımlar şöyle; "

-Verilen kararlar şehirlere eşit standartlarda uygulanılmıyor
-Cafe ve restoranlarımız açılsın
-Turuncuya dönmüş şehrimizin ayrıcalık değil sadece hakkını istemesi ve esnafın işine kavuşması artık gereklidir.
-Sizin verdiğiniz kararlara göre dükkanımızın kapalı kalmasının hiç  bir gerekçesi yok şu an . Fakat siz izin vermedikçe kapalıyız. Hakkımız olanı istiyoruz, şehirlere özel uygulamalara göz yumamayız.
-Binlerce insan zor durumda.
-Turuncu olduk fakat hala açık değiliz, hakkımızı istiyoruz. Artık açılmak istiyoruz
-İstanbul kocaeli vakaları bizim iki katımızken sakarya esnafı neden dükkanını açamıyor
-Dünden beri insanlar temizlik yaptı, işyerlerini açma umuduyla... Şehir; yöneticisi, STK’sı, kolluk kuvveti ve vatandaşı ile müthiş bir gayret gösterdi. Yazık değilmi bu gayrete...
-İstanbul ve Kocaeli gibi bir çok ilde vaka sayıları arttı ve kırmızı kategoriye geçtiler ancak her yer açık! Oysa vaka sayılarını düşüren ve turuncu kategoriye gerileyen Sakarya'da hala kısıtlama tam gaz devam ediyor!
-Daha önce kararlaştırılan şartlara uyduğumuz ve  artık turuncu kategoriye girdiğimiz için hakkımız olan serbestliğe kavuşmak istiyoruz. İşletmelerimiz açılsın, esnaf da emekçi de zor günlerinden kurtulsun.
-Sabırla bekledik, bütün kurallara uyduk dükkanlarımızı kapattık. Devletimiz ne söylüyorsa yaptık. Vaka düştü ,Devletimiz de söylediğini yapsın.  

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]