Rektör Durman, Sakaryalı Kurumları Eleştirdi

Sakarya Üniversitesi(SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Sakarya'da kurumlar arasında ortak bir planlamanın olmadığını, bunun da şehrin gelişip kalkınması yönünde bir engel olduğunu söyledi.

Rektör Durman, Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD)'nin düzenlediği sohbet toplantısına katıldı. Dernek Başkanı Vecdi Çelebi, 2010 yılında gerek üniversite, gerekse iş dünyası ile daha çok iç içe olacaklarını söyledi. İşadamlarının moral ve motivasyonunu yükseltecek bilgilendirme toplantılarına ağırlık vereceklerini belirten Çelebi, "Mart ayına kadar hemen hemen her hafta bir kişiyi derneğimizde ağırlayıp, işadamlarıyla buluşturacağız, bilgilendirme toplantıları yapacağız." dedi.

Ne Yazık!

SAÜ Rektörü Durman da konuşmasında şehirdeki kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluğun altını çizdi ve birçok kurumun şehirle ilgili birbirinden bağımsız planlar yapmasının doğru olmadığını vurguladı. Şehrin sağlıklı gelişmesi ve kalkınması için tüm kurumların ortak bir planlama yapması gerektiğini dile getiren Durman şunları kaydetti: "Ne yazık ki Sakarya'da böyle bir ortak planlama yok. Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, diğer kurumlar herkes ayrı ayrı planlama yapıyor. Çok güzel planlamalar yapılabilir ancak ortak bir planlama yapılmadığı takdirde istenilen sonuç alınamıyor. Bu sebeple mutlaka bir ortak plan yapılmalı. Kurumlar plan yaparken birbirlerine bilgi vermeli, şehrin geleceği açısından ortak, kararlı planlar oluşturulmalı. Bir kurumun kaderinin sadece o kurumun başında olan kişiye bırakılmamalı. Sakarya'nın kaderi sadece Sakarya valiye, belediye başkanına, ya da üniversitenin kaderi sadece rektöre bırakılmamalı. Bu çok önemli. Bu konuda sivil toplum kuruluşları da bu kurumların içinde yer almalı."

İkinci Üniversite Gerekli

Sakarya'da ikinci bir üniversitenin kurulması yönündeki çalışmaları da değerlendiren Durman, bölgedeki öğrenci potansiyeli açısından ikinci bir üniversitenin gerekli olduğunu söyledi. Durman, "Kırantepe'de 3 bin 500 dönümlük bir alanın ikinci üniversiteyle tahsisi için çalışmalar sürüyor. Belki ilk etapta bu kampusta SAÜ'ye bağlı çeşitli fakülteler kurulabilir. Daha sonra buradaki fakülteler ikinci bir üniversiteye bağlanarak ayrılabilir. Marmara bölgesinin öğrenci potansiyeli ikinci üniversiteyi rahatlıkla kaldırabilir. Zaten SAÜ'nün öğrencilerinin yüzde 70'i Marmara bölgesinden. Üniversitemize yoğun bir talep var. İstanbul ve İzmit'te üniversite kurulacak arazi yok. Sakarya hem rahat ulaşılabilirliği, hem de yer konusundaki avantajlarını değerlendirebilir." şeklinde konuştu.

Üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini vurgulayan Durman, bir çok öğretim görevlisinin iş dünyasına danışmanlık hizmeti verdiğini sözlerine ekledi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]