Reklam tabelalarına düzenleme

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, şehrin ana arterlerinde görüntü kirliliğini önleyici çalışma başlattı. Bu kapsamda bina cephelerine dik olan veya belirlenen ölçülere uygun olmayan reklam tabelalarına 16 ilçede düzenleme getirildi. 

Kent estetiği adına önemli bir çalışmayı uygulamaya koyduklarını belirten Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan,  ana arterlerde görüntü kirliliğini önleyici çalışma başlattıklarını söyledi. Bu doğrultuda ticari işletmelerin ilan ve reklam tabelalarını meclisce kabul edilen yönetmeliğin getirdiği standartlara kavuşturmak için esnafla ortak çözümler ürettiklerini anlatan Türkhan; " Bina cephelerine dik olan veya belirlenen ölçülere uygun olmayan reklam tabelalarına 16 ilçemizde düzenleme getiriyoruz. Böylece kent estetiği adına önemli bir çalışmayı daha hayata geçirmiş olduk. Hedefimiz daha yaşanabilir bir Sakarya’dır” diye konuştu. 

"Görüntü kirliliğine son"

Türkhan, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarında geçerli olan Reklam, İlan, Tanıtım ve Tabela Yönetmeliğimizi Yeni Büyükşehir Yasası sonrası tüm il sınırlarımızda uygulamaya geçirdik. Bu doğrultuda tüm il sınırlarındaki her türlü reklam, ilan, tanıtım elemanları ve benzerlerinin ortaya çıkarabileceği görüntü kirliliğine son veriyoruz. Reklam uygulamaları ve ticari tabela kullanımına standart getirerek kent estetiği adına güzel bir çalışma yaptık. Bu husustaki gayretlerimiz devam edecek. Ayrıca bu düzenlemeyle yalnızca ticari faaliyette bulunan vatandaşlarımız değil, kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiler de yönetmeliğe uygun davranacaklardır diye düşünüyoruz" dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]