Pekin'den İlk Gümüş Madalya Geldi

Pekin Olimpiyatları'nın ilk gününde halterde Sibel Özkan gümüş madalya kazandı. 48 kiloda mücadele eden Özkan, toplamda 199 kilo kaldırarak ikinci oldu ve Pekin'de Türkiye'ye ilk madalyayı kazandırdı.

İki kez gençlerde dünya şampiyonluğuna ulaşan 20 yaşındaki Özkan, koparmada 88 ve silkmede 11 kiloluk kaldırış yaptı ve Çinli Chen'in ardında gümüş madalyanın sahibi oldu.

Chen Xiexia, neredeyse rakipsiz yarıştığı mücadelede koparmada 95 ve silkmede 117 kilo kaldırdı, toplamda 212 kiloyla olimpiyat rekoru kırarak şampiyonluğa ulaştı.

Tayvanlı Chen Wei-Ling toplamda 196 kiloyla bronz madalyayı elde etti.

2004 Atina Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine ilk kadın olimpiyat şampiyonu olarak geçen Nurcan Taylan, sakatlığına rağmen podyuma çıktı ve mücadelede sıfır çekti.

Atina'da altın madalya kazanırken, koparmada 97, toplamda da 210 kiloyla dünya ve olimpiyat rekorları kıran Taylan, başlangıç ağırlığı olarak önce 83 kilo bildirmesine karşın, daha sonra ağırlığı artırdı ve ilk hakkında 84 kiloyu denedi.

Taylan üç hakkında da 84 kiloda başarılı olamayınca koparmada sıfır çekti. Taylan, koparmadaki başarısızlıkla sonuçlanan üçüncü ve son hakkının ardından seyircilere el sallayarak barı öptü ve podyumdan ayrıldı, silkme müsabakasına ise katılmadı.

Halterde yarın erkekler 56 kiloda Sedat Artuç, TSİ 14.00'de podyuma çıkacak.

Kaynak: Cnntürk.com

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]