Pastane & Tatlıcı Seçerken Bunlara Dikkat Etmelisiniz!

Her insan pastaları sevmektedir. Farklı farklı pastalar veya tatlılar tercih edilse de pastanelere gitmek herkesin ortak noktası olmaktadır. Bu nedenle pastane ve tatlıcılar güvendiğimiz bir yer haline gelmelidir. Peki güvenilir olduğunu bilmediğimiz bir pastaneyi nelere dikkat ederek seçmeliyiz? Kısaca sizler için özetledik.

TEMİZLİK

Öncelike pastane, tatlıcı, börekçi veya unlu mamülleri satan yerler titiz olduğuna dair bir görünüm içermelidir. Dükkana girdiğinizde sizlere titiz gelmeyen bir dükkandan kesinlikle alışveriş yapmamalısınız. Özellikle herkesin yaşadığı salgın hastalık dönemlerinde maskeli, eldivenli ve temiz kıyafetli satış elemanlarının ve diğer çalışanlarının olmasına dikkat etmelisiniz. 

TAZELİK

Pastaneler, tatlıcalar ve börekçiler genel olarak günlük yiyecekleri yapmaktadır. Gün içerisinde satılabilen tüm ürünler taze olmakta ve sonrasında kullanılmamalıdır. Bir yiyecek satın almak istediğiniz pastanede, yiyecekler koşullara uygun olarak alınmış olan bir buzdolabında, kapalı alanda muhafaza edilmelidir. Açık ortamda bulunan hiçbir yiyecek tüketilmemelidir. Bunun nedeni havada dolaşan tüm mikropların üzerinde bulunmasıdır. Seçtiğiniz pastane veya tatlıcının günlük olarak üretim yapıp yapmadığını da öğrenmelisiniz. Saklama alanlarında bulunan yiyecekler görünümlerinden de taze olup olmadığını belli edebilirler.

İÇERİK

Genel olarak alınacak pastanın rengine göre karar verilir. Görünüşü farklı ve güzel olan ilk pasta hemen seçilir. Fakat içeriğinde ne olduğu, malzemelerinin neden oluştuğu kesinlikle sorulmalıdır. Bazı pastaneler veya tatlıcılar, ürünlerinin parlak olması ve daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için farklı jelatinler ve ürünler kullanmaktadır. Bu nedenle alacağınız pasta veya tatlının içeriğini öğrenmelisiniz.

FİYAT

Pastaneler ve tatlıcılarda çeşitli fiyat aralıkları bulunur. Bunun nedeni kullanılan ürünlerin içeriğidir. Kaliteye önem vermeyen, sadece satışa odaklı ürün üreten firmaların fiyatları daha düşük düzeyde olur. Seçtiğiniz pastane yüksek fiyatlar olmamakla beraber ortalama fiyata sahip olmalıdır. Ne kadar kaliteli ise o kadar pahalı dememekle birlikte pahalı olan yiyeceklerin de güzel olmayabileceğini bilmelisiniz. Bu yüzden birkaç yerden aldığınız fiyata göre pastanelerde ve tatlıcılardaki ortalam fiyatı kendiniz belirleyebilirsiniz.

Pastane, tatlıcı, börekçi veya unlu mamülleri satan firmalara Sakarayrehberim.com üzerinden erişebilirsiniz. Firmaların yaptıkları işlerin görselleri ile birlikte hazırlanan tanıtım çalışmalarını görerek istediğiniz firma ile iletişime geçebilirsiniz. Birçok pastane, tatlıcı ve diğer firmaların bulunduğu Sakarya ilinin rehberi Sakaryarehberim.com üzerinden seçiminizi yapabilirsiniz.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]