Parke taşları, evinin girişini kapattı

Serdivan ilçesine bağlı 32 Evler Mahallesi’nde, mezarlıkta yenileme çalışmalarında görevli belediye ekipleri, kullanacakları parke taşlarını vatandaşın evinin önüne boşalttı. Evine güçlükle girebilen vatandaş, duruma isyan etti.
 
Serdivan ilçesi 32 Evler Mahallesi Hızır İlyas Tepesi’ndeki mezarlık içerisindeki patika yolları yenileyerek parke taşı döşemekle görevli belediye ekipleri, çalışmalarında kullanacakları kum ve parke taşlarını Bahtiyar Sokak üzerinde bulunan vatandaşların evinin önüne yığdı. Evlerine girip çıkmakta zorlanan ikamet sahipleri, duruma isyan etti. Mahalle sakinlerinden Fevzi Ayaz, işten eve geldiğinde evinin önüne bir kamyon dolusu parke taşı yığıldığını görünce neye uğradığını şaşırdığını ifade etti. Hemen 153’ü arayan Ayaz, mesai saati olmadığı gerekçesiyle görevlinin kendisine yardımcı olmadığını belirterek, “Mezarlıklar Müdürlüğü, daha önceden buraya kum ve büyük parke taşlarından döktü, bayramdan önce. Dolayısıyla bayram sonunda kalkacağını düşünürken, onları kaldırdılar, peşinden de bunları yığdılar. Başka bir yere dökebilirlerdi. Ben onları uyardım ama kimse kaile almadı. Geldiler evimin önünü kapattılar. Ne zaman kaldıracakları meçhul” diye konuştu.

"Yetkilinin telefonunu istedim, vermediler"

Daha önce kum döktüklerinde görevlilere mağdur olduğunu söylemesine rağmen parke taşlarının da evinin önüne boşaltıldığını söyleyen Ayaz, evde olmadığını, çocuğunun görevlileri ikaz ettiğini, buna rağmen görevlilerin taşıması rahat olduğu gerekçesiyle parke taşlarını evinin önüne boşalttıklarını iddia etti. Evlerine girip çıkmakta güçlük çektiklerini belirten Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“153’ü aradım akşam işten geldikten sonra. Yetkili olmadığı için yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Yetkilinin telefonunu istedim, vermediler. Yarın bir ara ilgilenileceğini söylediler. Çoluk çocuğumu sokağa bırakamıyorum. Küçük çocuğum var. Kendim bile geçerken zorlanıyorum, çocuklar nasıl geçsin. Bir taraflarını kırmamaları mümkün değil.”

Kendisine 153 operatörü tarafından, bu mağduriyetten Mezarlıklar Müdürlüğünün haberi olmadığını, olsa evin önünün kapanmasına izin vermeyeceğinin söylendiğini iddia eden Fevzi Ayaz, “Öyle şey mi olur! Mezarlıklar müdürünün bilgisi yoksa ezbere iş yapılıyor demektir. Nereye ne yapılacağına bakmıyorsa, demek ki bu iş ezbere yapılıyor. Böyle mantıksızlık olmaz! Bir deprem olsa veya evde yangın çıksa kaçarken kafam gözüm burada kırılır zaten” diye konuştu.
Görevlilerin bir an önce evinin önündeki parke taşlarını kaldırmasını bekleyen Ayaz, bu ihmalkarlık ve düşüncesizlik yüzünden aile fertlerinin bir yaralanma vakası yaşaması durumunda şikayetçi olacağını sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]