Pamukova'da kimyasal alarm; 2'si polis 12 kişi hastanelik oldu

Pamukova'da hurdacıda bulunan bir tüpün delinmesi sonrası açığa çıkan gazdan 2’si polis 12 kişi etkilenerek hastaneye kaldırıldı. İlçeye AFAD ekipleri sevk edildi.  Hastaneye giriş-çıkışlar kapatıldı.

Yenice Mahallesi Muharrem Çoğal sokakta bulunan bir hurdacıda çalışan kişi, kapalı tüpü kesmek için ağzını açarak içini boşaltmak istedi.

Tüpten çıkan kokudan etkilenen çalışan tüpü dereye atıp durumu yakınlarına bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen 6 kişi, çevrede bulunan 3 kişi ile ihbar üzerine gelen 2 polis gazdan  etkilenerek fenalaştı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda 112 ekibi sevk edildi. Gazdan etkilenen 12 kişi, ambulanslarla Pamukova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye giriş çıkışlar tedbir amacıyla kapatılırken ilçeye AFAD ekipleri sevk edildi.

 

AFAD KBRN EKİPLERİ DEZENFEKSİYON YAPTI

Pamukova Devlet Hastanesine kaldırılan 12 kişiye kimyasal zehirlenme ihtimaline karşı AFAD ekiplerince dezenfeksiyon işlemi yapıldı.

Gazdan etkilenen 9 kişi Pamukova Devlet Hastanesinde müşahede altına alınırken 3 kişi ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

12 kişinin 24 saat boyunca gözetim altında tutulacağı açıklandı.

 

GAZIN TÜRÜ ORTAYA ÇIKTI

AFAD KBRN ekiplerince yapılan ölçüm çalışmalarında; ilk belirlemelere göre gazın karbonmonoksit ve uçucu inorganik bileşenlerin olduğu karışım gaz olduğu ortaya çıktı. Geniş çaplı araştırma için tüpler AFAD ekiplerince alındı.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]