"Otobüs firmaları, namaz saatine göre mola versin"

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, otobüs firmalarının namaz saatlerini dikkate alarak mola vermeleri konusunda hassasiyet beklediklerini söyledi. 

Kıyak, yaptığı açıklamada, halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, otobüs firmalarının, insanların yolculukları sırasında dini bir vecibe olan vakit namazlarını eda edebilmeleri için hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi. Bunun, aynı zamanda bir insan hakkı olduğunu vurgulayan Kıyak, “Uzun yol otobüs işletmelerinin bir çoğunda ne yazık ki bu hassasiyet gösterilmiyor. Vatandaşlarımızdan, bu konuda yoğun şikayetler alıyoruz. İbadet etme en temel ve vazgeçilmez insan haklarından biri. Bu hakkın engellenmesi, dikkate alınmaması doğru değil. Firmalardan, özellikle namaz vakitlerinde mola vermeleri ve isteyen yolcuların namaz kılmalarına yardımcı olmalıdırlar.” diye konuştu.

"Dinlenme Yerlerindeki Mescitlerin Hâli İçler Acısı"

Bazı dinlenme tesislerin mescitlerinin halinin içler acısı olduğunu kaydeden Kıyak, bu anlayışın da bir an önce değişmesi çağrısında bulundu. Mescitlerin, ibadet edilebilecek temizlikte ve konforda olması gerektiğini dile getiren Kıyak, "Ancak ne yazık ki bir çok dinlenme tesislerinde mescit olarak ayrılan yer ibadet etmeye uygun yerler değil. Bakımsız, pis ve düzensiz. Bu durum, tesislere hiç ama hiç yakışmıyor. En azından lokantalara, satış yerlerine gösterilen özen kadar mescitlere de özen gösterilmeli. Bu, insanların hakkı. İstanbul Müftülüğümüz\'ün dile getirdiği bu sıkıntıları biz de destekliyoruz." şeklinde konuştu.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]