Otobüs Biletlerine Bir Zam Daha!

Karayolu ulaşımı, günümüzde pek çok olanağın yanı sıra en çok kullanılan ulaşım şekillerinden biri. Ancak geçtiğimiz aydan bu yana döviz kurlarında yaşanan dalgalanma, girdi maliyetlerinin artması gibi nedenlerle akaryakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamlar, otobüs biletlerinin de zamlanmasının önünü açtı.

SAKARYA - HAREM OTOBÜS BİLETİ 80 TL OLDU

Bu zam üzerine, yaklaşık 1 ay önce 55 iken 65 liraya yükselen Sakarya-Harem bilet fiyatlarına bir zam daha geldi. Gelen zam sonrasında Sakarya-Harem seferlerinin bilet fiyatı 80 liraya kadar yükselmiş oldu. Sakarya-Esenler bilet fiyatı 100 lira olurken, Sakarya-Ankara seferinin bilet fiyatı ise 120 liraya kadar yükseldi.

300 TL’Yİ BULUYOR

Geçtiğimiz haftalarda mazot fiyatlarına gelen art arda iki zammın ardından otobüs biletlerinde fiyatlar yükseldi. Yer yer 300 TL’yi bulan bilet fiyatları, uçak bileti fiyatlarıyla yarışır hale geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Halil Baylam, yeni bir zammın da gelip gelmeyeceğine yönelik görüşlerini iletti. Baylam, konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

MAZOTA ÇOK BÜYÜK ZAM GELMEZSE

Otobüs bileti fiyatlarına geçtiğimiz hafta itibarı ile zam yapıldı. Biletler şu an zamlı fiyat üzerinden satılıyor. Yaklaşık 1 hafta önce mazot fiyatlarına art arda iki kez zam geldikten sonra haliyle otobüs biletlerinin de fiyatları arttı. Ancak mazota yine çok büyük bir zam gelmedikçe otobüs biletlerine yeni bir zam yapılacağını düşünmüyorum. Öte yandan, bu ayın 20’sinde biliyorsunuz okullar tatil olacak. Ayın 20’sinde umarım yine büyük bir zam gelmez.”

GÜNCEL OTOBÜS FİYATLARI

Harem: 40 TL
Esenler: 70 TL
Ankara: 140 TL
İzmir: 200 TL
Mersin: 220 TL
Adıyaman: 300 TL
Mardin: 300 TL
Trabzon: 270 TL
Hatay: 250 TL

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]