Oto hırsızlık şebekesine büyük darbe

İstanbul merkezli Sakarya\'nın da aralarında bulunduğu 7 ilde oto hırsızlık şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 1\'i kadın 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlarına yönelik çalışmalar kapsamında yapılan 5 aylık takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. 2 Haziran’da İstanbul merkezli Sakarya, Sivas, Çanakkale, Samsun, Şanlıurfa ve Antalya’da operasyon düzenlendi. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda 32 adet araç ele geçirildi. Suç örgütünün 32 adet oto hırsızlığı, oto hırsızlığına teşebbüs, 5 adet sahtecilik suçu olmak üzere toplam 38 olaya katıldıkları tespit edildi. İstanbul merkezli yapılan operasyonda N.E. (45), S.A. (41), A.K. (49), H.G. (32), E.C. (49), H.K. (46), B.Ö. (35), M.Ç. (19), S.İ. (27), G.M. (29), D.K. (25), R.Ö. (39) ve F.B. (35) isimli erkek şüphelilerle A.K.K. (34) isimli kadın şüpheli, Sivas’ta O.Ö. (44) ve M.F.D. (31), Adıyaman’da M.V. (45), Adana’da O.V. (47) ve Kırklareli’nde A.Ç. (42) isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

N.E. (45) isimli şüphelinin başı çektiği 19 şüphelilerin özellikle kamyonet tarzı araçları düz kontak, kontak sistemi ve beyin değiştirilmesi ile kilit kırma gibi yöntemlerle çaldıkları tespit edildi. Şüphelilerin çaldıkları araçlardan bir kısmını parçalandıktan sonra sattıkları, diğer araçları ise TIR’lara yükleyerek konvoy şeklinde il dışına ve Suriye’ye gönderdikleri, burada satışlarını yaptıkları öğrenildi.

Yakalanarak gözaltına alınan 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]