Taraklı ilçesinde yüksek rakımlarda yaşayan kırmızı orman karıncalarının (Formica Rufa) yaşam alanları yapılan çalışmalarla genişletiliyor.
Orman zararlıları ile mücadelede çok etkili olan kırmızı  karıncalar, Taşlıdoruk Ormanı ve Karagöl mevkiine taşınarak orman  zararlılarına karşı kullanılıyor.
  Geyve Orman İşletme Müdürlüğüne  bağlı Taraklı Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yüksek rakımda  yaşayan kırmızı orman karınca kolonileri, parçalara ayrılarak daha düşük  rakımda olan ve karınca bulunmayan Taşlıdoruk Ormanı ile Karagöl mevkii  civarına nakledildi.
  Nakil işlemleri, Adapazarı Orman Bölge  Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü M. Ali Ekşi  yönetiminde, OZM Şube Mühendisi İsmail Hakkı Serdaroğlu, Taraklı Orman  İşletme Şefi Şevket Köksal ve Taraklı İşletme Şefliği personelinin  katılımı ile sabah 03.30 ile 06.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.  İlk etapta bin 250 metre rakımda bulunan 115 No\'lu bölmeden 1150 metre  rakımda bulunan 114 No\'lu bölmeye, ikinci etapta 1100 metre rakımda  bulunan 26 No\'lu bölmeden 1000 metre rakımda bulunan 69 No\'lu bölmeye  karınca nakilleri yapıldı.
  Her kolonide 15 kadar bulunan kraliçe  karıncalardan birkaç tanesinin yeni yuvalarına intibakları sürecinde  besin ihtiyaçlarının karşılanması için şeker takviyesi yapıldı. Yeni  karınca yuvaları ayı ve domuzların zarar vermemesi içinde tel çitle  çevrildi.
  
Orman zararlıları ile doğaya uygun biyolojik mücadele  çalışmaları kapsamında 2012 yılında yapılan nakil çalışmaları ile yeni  yaşam ortamlarına taşınan kırmızı orman karıncası kolonileri OZM Şube  Müdürü M. Ali Ekşi yönetimindeki ekip tarafından kontrol edilirken,  kolonilerin faaliyette oldukları ve yapılan çalışmalarda yüzde 100  oranında başarı sağlandığı tespit edildi.
  Yaklaşık 300 bin  karıncadan oluşan bir koloni 1 hektarlık bir ormanlık alanda zararlı  böceklerin yaşamasına izin vermiyor. Yumurta, larva ve pupaları toplayıp  yuvalarına taşıyan karıncalar büyük böcekleri de önce salgıladıkları  formik asit ile etkisiz hale getiriyor, sonra da parçalıyor.
