Orhan Cami avlusunda Ümmet İftarı yapılacak

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen 22 Mayıs Salı günü Orhan Camii önünde 45 sivil toplum kuruluşu ortaklığında gerçekleşecek olan ümmet iftarı için üyelerine ve tüm Sakaryalılara çağrıda bulundu.

Mengen; ''Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak geleneksel hale getirdiğimiz ümmet iftarımızda çorba zeytin hurma ekmek ve su ikramımız olacak. Abartılı iftar sofralarından uzak, israfa kaçmayan mütevazi bir iftar programı ile bir araya geleceğiz. Kuran tilaveti ile başlayacağımız iftar programında hanımlara yer ayrılacaktır ve kadınlar programımıza davetlidir'' şeklinde konuştu.

Aynı zamanda ümmet coğrafyasındaki gözyaşlarına, yokluğa, yoksulluğa ve acıya dikkat çekmek için bir araya geleceklerini söyleyen Mengen;

''Soframızda bulunacak olan çorba, hurma, zeytin, ekmek ve su, gönül coğrafyamızdaki mazlum ve mağdur Müslümanlara, çocuklara nasip olamayabiliyor. Ramazan ayı boyunca islam coğrafyasını düşünerek iftarımızı açalım. Allah'a bize bunu nasip ettiği için hamd edelim. Filistin’de, Suriye’de, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mısır zindanlarında ve dünyanın birçok yerinde zor şartlarda oruç tutan Müslümanlar'ın dertlerini, ümmet iftarıyla anlamak ve anlatmak istiyoruz. Ümmet iftarımız inşallah hayırlara vesile olsun. Tüm üyelerimize ve Sakaryalılara bu davete icabet etmeleri için çağrıda bulunuyorum'' dedi.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]