Ömer Fatih Bölükbaşı: 'Güce güç katmaya geldik'

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ömer Fatih Bölükbaş, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bölükbaş, Sakarya ve ülke geleceği için yapacağı çalışmalarını ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

AK Parti’den Aday Adaylığını açıklayan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Fatih Bölükbaş önümüzdeki 4 yıllık süreç için yapmayı planladığı projelerini açıkladı. Sakarya basınını Elegante Restoran’da ağırlayan Bölükbaş toplantıda, “Sakarya’nın devam eden ulusal ve uluslararası rekabet gücünü daha da artırmak için güçlü üretim ve hizmet politikalarımızla farklılaşarak geliyoruz” dedi.

Gerek akademik gerekse özel sektörde önemli projelere imza atan Bölükbaş, Sakarya ve ülke geleceği için yapacağı çalışmaları ve hedeflerini şöyle sıraladı:

“2015 milletvekili seçimlerinin arifesindeyiz. Bizler bu kutlu hizmet yarışına, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı olarak katılmış bulunmaktayız. Bu sürecin Sakarya ve Türkiye adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kutlu yarışta hizmete talibiz
Halkın, 4 yıllık bir dönem için seçilmişler yoluyla kendi kendisini yönetme ve iradesini beyan etmesine az bir süre kaldı. Vatandaşın taleplerini karşılamak, gelecekte adalet, ahlak ve refah temelinde Türkiye’nin büyümesini sağlamak milletvekillerinin görevidir. Bizler bu bilinçle, sürdürülebilir kalkınmanı ve ülke refahının her kulvarda devam ettirebilmek için bu hizmete talip olduk.

Bölgenin dünyaya açılan kapısı
Bildiğiniz üzere Sakarya; kara, deniz, demir ve hava yollarını kesiştiği stratejik konumu ve yerleşen organize sanayi hizmet yapılanmasıyla Türkiye’yi sırtlayan, dünyanın sayılı üretim, Ar-Ge, hizmet ve lojistik merkezlerinden biridir. Batı ile Doğu\'yu birbirine bağlayan bu konumu ile Sakarya, Türkiye\'nin ekonomi merkezi İstanbul ve idari merkezi Ankara ile güçlü ulaşım bağlantıları ve Karadeniz ile Marmara Denizi üzerinden dünyaya açılan kapıları ile uluslararası sanayi üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Güce güç katmak için geliyoruz
İstanbul’da konumlanmış olan sanayinin doğuya doğru yönelme ve genişleme eğilimi kentin bölgedeki yıldızını her geçen gün daha da artırıyor. Bizler, Sakarya’nın bu konumunu devam ettirebilmek, ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmak için güçlü üretim ve hizmet politikalarımızla farklılaşarak geliyoruz.

Adaletli paylaşımla refah artışı
Ekonomik sistemin birey, toplum ve devlet bütünlüğünde büyümesi ülkenin varoluşunu doğrudan etkilemektedir. Ülke kaynaklarının üretim temelli olarak kullanılması, yerli sermayenin etkinliğin artması, çalışma koşullarının insani standartları gözeterek düzeltilmesi, ticaret ekseninin belli merkezlerde değil tüm toplum kesimlerinin katılacağı bir sistem üzerinde oluşması zorunludur. Adalet temelinde refah toplumu olmak ve bu refahı tüm toplum kesimleri ile paylaşmayı sağlamalıyız. Sakarya hızla büyüyen il ekonomilerinden birisi olarak ülke ekonomisine büyük katkı sunmaktadır. Sakarya, sanayi ve tarımda imkânlarını artırarak kalıcı bir ekonomik döngüye sahip olmalıdır.

Sanayi ve teknoloji şehri Sakarya
‘2023’e Teknolojik Bakış’ sloganımızda olduğu gibi teknolojinin her boyutta yaşamımızı şekillendirdiği ve artarak şekillendirmeye devam edeceği zamandayız. Teknolojinin en önemli parçasını yazılımlar oluşturmaktadır. Yazılım başta olmak üzere insani- üretici- teknolojik gelişme için büyük bir tecrübe birikimine sahip olmuş biri olarak bunu, halkımızla daha geniş bir şekilde paylaşmayı hedeflemekteyiz. 

Yeni Türkiye’nin ‘Silikon Vadisi’
Doğu Marmara’da kurulması planlanan Bilişim Vadisi için yapılan hazırlıkları fikir aşamasından beri yakından takip etmekte ve destekçisi olmaktayız. Bu bağlamda yapacağımız atılımlarla, Sakarya’nın bölgede adeta ‘Silikon Vadisi’ olması yolunda canla başla çalışacağımızı bilmenizi isteriz. Sakarya, sanayi şehri olmaya giderken teknolojinin verimli ve etkin kullanımını sağlamalıdır. Güzel Sakarya\'mızın teknoloji, tarım ve sanayi üssü olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sonuç olarak 2023 vizyonumuzla Sakarya, Türkiye’ye güç katacak sürdürülebilir kalkınmasında önemli rol üstlenecektir.

Toplumsal uzlaşı ve barış
Toplumsal barış ve katılım, Türkiye’nin olmazsa olmazlarındandır. Uzun yıllardır toplumsal ve siyasal bütünlüğümüzü tehdit eden sorunların Ak Parti öncülüğünde çözüme kavuşturulması noktasında önemli mesafeler alındı. Bu barış imkânının korunması için tüm toplumsal ve siyasal çevrelere ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni meclisi bu noktada önemli sorumluluklar beklemektedir. Küçük bir Osmanlı ili gibi olan Sakarya’da toplumsal barış zemininde büyük örneklikler ve tecrübeler bulunmaktadır.

Global birliktelikte Hakk’ın sesi
Türkiye bir dünya devleti olarak konumunu ve gücünü artırarak yoluna devam etmektedir. Osmanlı mirasını taşıyan bir ülke olarak adalet temelinde tecrübelerimizi aktarma sorumluluğumuz vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın;  “Dünya 5’ten büyüktür” sözünde ifade ettiği, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun İslam medeniyetinin ruhunu dünyaya taşıma noktasındaki açılımlarını sağlamak ve sürdürmek zorundayız. Dünya ülkeleri ile her türlü işbirliğini sağlamak ama Filistin ve Mısır meselesinde olduğu gibi doğruları da savunmaktan geri durmayan bir ülke olarak öncülüğümüzü devam ettirmeliyiz.

Milletvekili Aday Adayı olarak siz değerli basın mensupları aracılığıyla Sakarya halkına en iyi hizmet, en kaliteli hizmet, en güzel hizmeti sunmak için var gücümle çalışmak için destek bekliyorum.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]