Öğrencilere özel indirimi Bakan Uraloğlu açıkladı. İşte o açıklama
2 yıl önce
Üniversite öğrencilerini; bir defaya özel olarak vergiden muaf tutacak, vergisiz telefon ve bilgisayar sahibi yapacak o uygulmayı Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üniversite öğrencileri için vergisiz telefon, bilgisayar ve bedava internet adımlarının atıldığını söylemiş, bir sonraki kabine toplantısına kadar çalışmaların bitirilmesi için gerekli talimatları vermişti. Bunun üzerine yeni yaşanan gelişmede, Bakan Uraloğlu gençlere vergisiz cep telefonuna ilişkin bilgileri verdi: “ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın yüksek okulda okuyanlar dahil 7 milyon öğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak."
"Türkiye’de üretenler içinde Samsung, General Mobile var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak. 10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldık, kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak. Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az 2 yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız." dedi.
Vestel, Reeder, Casper ve General Mobile ülkemizde akıllı telefon üretimi yapıyor. Bunların yanı sıra montajı Türkiye’de olan bazı önemli telefonlar;