Öğrencilerden Sivil Yolcu Ücreti Alınmasına Tepki

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Adapazarı Minibüsçüler Odası'na bağlı minibüslerin öğrencilerden sivil yolcu ücreti alınmasına tepki gösterdi.

SAÜ Rektörlüğü'den yapılan açıklamada, yeni tarifeye göre yolcu taşıma ücretleri öğrenciler için 1.25 YTL, siviller için 1.50 YTL olduğu hatırlatılarak "Esentepe Kampüsü'ne öğrenim gören öğrencilerin ulaşımlarını minibüsler ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları ile sağlamaktadırlar. Son günlerde Rektörlüğümüze ulaşan şikayetlerde öğrencilerimizin Kampüse yolcu taşıyan minibüslerden öğrenci statüsünde yararlanamadıkları, kendilerinden sivillere uygulanan ücretin talep edildiği yolunda bilgiler alınmaktadır" denildi.

28 bin öğrencinin öğretim gördüğü Esentepe Kampüsü'ne yolcu taşıyan minibüslerin yolcularının ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin oluşturduğunun altı çizilerek açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ulaşım fiyatlarına yapılan zammın yanı sıra, öğrencilerimize yönelik bu tür bir uygulamanın yapılması yanlış ve üzüntü vericidir. Büyük oranda gerçekleşen zamlar, kısıtlı imkanlar içerisinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerimizin bütçelerini ciddi oranda etkilemiştir. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda uygulanan öğrenci indiriminin, zamlar sonrası uygulanmaması düşündürücüdür. Adapazarı Minibüsçüler Odası Yönetim Kurulu'ndan bu sorunların çözümüne yönelik girişimlerde bulunmasını bekliyoruz."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]