O tesisler işte böyle olacak

Başkan Toçoğlu şehrin merakla beklediği yeni bir dönüşümün daha projesinin hazır olduğunu açıkladı.

Toçoğlu, “Belediyemize ait olan Maltepe Sosyal Tesislerini hemşerilerimizin kullanımına açıyoruz. Projemiz hazır. Bu alana yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Şehir bu tesiste buluşacak. Hayırlı olsun” dedi. Toçoğlu ayrıca projenin ihalesine Temmuz ayı içerisinde çıkacaklarını duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehre sözünü verdikleri bir dönüşüm çalışmasında daha projelendirme işlemlerinin sonlandığını açıkladı. Adapazarı Maltepe Sosyal Tesislerinin halkın kullanımına sunulacağı projede gelinen son noktayı duyuran Başkan Toçoğlu, “Belediyemize ait sosyal tesisleri şehrin kullanımına sunuyoruz. Buraya çok güzel bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Proje şuanda hazır. Yapım ihalesi Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Sakarya’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Projede yok yok

Toçoğlu, “Bilindiği gibi bir süredir Maltepe Sosyal Tesisleri ile ilgili hazırlıklarımız mevcuttu. 35 dönüm alan üzerine içerisinde tüm gerekliliklerin bulunduğu yepyeni bir yaşam alanını şehre kazandıracağız. Buraya güzel bir sosyal tesis binası inşa edeceğiz. Bu binada derslikler, idari odalar, kafeterya, teknik odalar, mescid ve diğer alanlar yer alacak. Parkın geneline baktığımızda ise; toplanma ve oturma alanları, otopark alanları, çocuk oyun alanları, giriş takı, sirkülasyon yolları ve açık, geniş yeşil alanların yer aldığını görüyoruz. Kısacası bu yeni projemizde de yok ‘yok’” diye konuştu.

Kule halkın kullanımına sunuluyor

Bölgede yer alan kulenin akıbetine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Sosyal tesislerde hâlihazırda bulunan ancak kullanılmayan 37 yıllık bir kule de var. Biz bu kulenin akıbetiyle ilgili gerek akademisyenlerimiz gerekse bu alanda rüştünü ispatlamış deneyimli mimar ve mühendislerle görüşmelerimizi yaptık. Tespitleri neticelendirdik. Çıkan sonuç, kulede gerekli tamir ve tadilatların yapılması şeklinde oldu. Bu anlamda kulenin de hemşerilerimizin kullanımına sunulacağını ifade edebiliriz. Ayrıca bu alandaki mevcut yeşil alanların sayısını daha da arttırmış olacağız. Bu, çevre hassasiyetimiz açısından da ayrıca güzel bir hamle olacak” dedi.

Yeni yaşam alanı hassasiyeti

Başkan Toçoğlu, “Hemşerilerimizin aileleri ve sevdikleriyle hoşça vakitler geçirebilecekleri, son derece modern bir tesisi daha şehrimize kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hamdolsun yeni yaşam alanları, parklar, meydanlar, insanımıza dokunan, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren böylesi tesislerin sayısı çalışmalarımız neticesinde bir hayli arttı. 16 ilçemize bu gibi yatırımlar kazandırıyoruz. Yeni dönem için de planlamalarımız yapılıyor. Sakarya artık bu alandaki yatırımlarla bölgesinin öncü şehirleri arasında zikrediliyor. Üst yapıdaki bu gibi hamlelerimizin artarak süreceğini eklemek isterim. Sosyal tesisler için şimdi sırada ihale sürecimiz var. İnşallah Temmuz ayı içerisinde ihaleyi de tamamlayıp bu alanı halkın kullanıma açmak için ilk kazmayı vuracağız” şeklinde konuştu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]