O hastane için ilk kazma vuruluyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Kasımda ihalesi yapılan Ferizli Yeni İlçe Hastanesi inşaat aşamasına getirildi. Müjdeyi veren Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, ‘’ uzun çalışmalar neticesinde söz verdiğimiz yeni hastanemizin inşaatına ilk kazmayı, önümüzde ki hafta vuruyoruz. İlçemize hayırlı olsun,’’ dedi.

Ferizli yeni hastanesine kavuşuyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesinin yapılmasının ardından, hastanenin yer teslimi de tamamlandı. İhaleyi alan Hekimoğlu Grup Aş. inşaat çalışmalarına, önümüzde ki hafta başlıyor.

Göreve geldiği yıllarda ilçede bir adet sağlık ocağı ve iki adet poliklinik bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, ‘’sağlık konusunda yetersizdik. Seçim vaatlerimizde hastane de vardı. Sağlık il müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalarla ilçemize hastane kazandırdık. Ancak hızlı gelişime bağlı artan nüfusumuz, mevcut hastaneyi yetersiz kılmaya başladı. İlçemizin nüfusuna hitap edebilecek yeni ve modern bir hastane projesi için çalışmalar başlattık. 13 Kasım 2017 tarihinde Sağlık Bakanlığımızca ihalesi yapıldı. Önümüzdeki hafta da inşaatına başlıyoruz. Ferizli ve çevre halkının sağlık ihtiyacını karşılayabilecek modern bir hastane olacak,’’ dedi.

Hastane konusunda çok eleştirildiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, ‘’yapamazsınız dediler. Başkan hayal peşinde koşuyor dediler. Ama biz yılmadık ve takip ettik. Neticesinde de meyvesini aldık. Elhamdülillah inşaat aşamasına getirdik,’’ dedi.

Ferizli’yi projelerle şekillendirdiklerini vurgulayan Başkan Soğuk, ‘’kendi içinde yetebilen ilçe olma hedefimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Vaat ettiğimiz projelerin çoğunu tamamladık. Bir kısmı inşaat, bir kısmı da ihale aşamasında... İlçemiz çalışmalar nedeniyle şantiye alanına döndü. Kısa zamanda sanayi, tarım, turizm, ulaşım, alt-üst yapı, meydan, otopark ve sağlık alanındaki çalışmaları komple tamamlayıp, modern çağın gereksinimlerini yakalamış bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Bunun için var gücümüzle özverili çalışmalarımızı sürdürüyoruz,’’ dedi.

Ferizli Çalı Bayırı mevkiine yapılacak Yeni İlçe Hastanesi, çevre ulaşım bağlantı yollarıyla da kolay erişim imkânı sağlayacak. 30 dönüm arsa üzerine modern şekilde tasarlanan hastanenin, zamanın şartlarına göre kapasitesinin arttırılabileceği ifade edildi.

Bakan Soğuk, ‘’projelerimizi başından sonuna kadar destekleyen başta değerli milletvekillerimiz Ayhan Sefer Üstün ve Mustafa İsen olmak üzere; emeği geçen herkese ilçemiz adına teşekkür ederiz,’’ dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]