O Bölgede Trafik Sorunu Çözüldü

Büyükşehir Belediyesi, kazaların fazla olduğu bölgelerde sinyalizasyon ve şerit çalışması yapıyor. Serdivan’da yaşanan yoğunlukla yayalar için risk oluşturan alışveriş merkezleri bölgesine “dikkat” yazılı elektronik tabelalar yerleştirildi, hız kesici şeritler çekildi. Yürütülen bu çalışmayla kazaların önlenmesi hedefleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehir genelinde kazaların en çok yaşandığı noktalarda uyarı sistemlerini güçlendiriyor. Alışveriş merkezleri, okul çevreleri, çarşı bölgeleri ve yoğun olan tüm bölgelerde hız kesici, sinyalizasyon ile tabela yerleştirme işlemleri yapılıyor.

AVM'LER BÖLGESİNDE YOĞUN ÇALIŞMA

Bu kapsamda Serdivan’da son dönemde kazaların yaşandığı Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ndeki alışveriş merkezleri mevkiinde ekiplerin yoğun bir çalışma yürütülüyor. Yaya geçitlerinin yapıldığı bölgeye bu kez “dikkat” yazılı elektronik tabelalar yerleştirildi. Ayrıca, geçidin bulunduğu alandaki yaklaşık 30 metrelik bölüme hız kesici şeritler işlendi. Yoğun şekilde denetlenen caddede alınan tedbirlerle kazaların önlenmesi hedefleniyor.

DAHA GÜVENLİ BİR SAKARYA ULAŞIMI İÇİN

Yol Bakım Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak trafik güvenliğini sağlamak için şehir genelinde yoğun şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın kullandığı yaya geçitlerinde, uyarı sistemlerini uyguluyoruz. Daha önce yaya geçidi olarak işlediğimiz noktalara, sürücüleri uyarmak için hız kesici şeritler ve ‘dikkat’ yazılı elektronik tabelalar yerleştiriyoruz. Özellikle Serdivan’da sürekli kazaların meydana geldiği alışveriş merkezleri bölgesinde yoğun bir çalışmamız var. Daha güvenli bir ulaşım ağı için gayretle çalışmaya devam ediyoruz” denildi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]