MÜSİAD; Yılın En Büyük Yurtdışı Gezisini Düzenliyor!

MÜSİAD’ın Mısır Kahire'de organize ettiği “13. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ve Kahire temaslarını kapsayan “Mısır İş Gezisi”, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla 11-16 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) “Küresel Kriz Döneminde Ticaret ve Sanayinin Gelişimi ve İşbirliği için Yeni Fırsatlar” konularının ele alınacağı; ‘13. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ve Mısır İş Gezisi’ ve 11-16 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenecek.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla gerçekleşecek iş gezisi ve kongre programında; farklı ülkelerden gelen başbakan ve bakan düzeyinde protokol konuşmacı olarak katılacak.

SAKARYA’DAN KATILIM

İKT üyesi ülkelerin iş potansiyellerinin de değerlendirileceği IBF Genel Kurulu’nda, sektörel gelişmeler ve fırsatların ele alınarak, sektörel toplantılarla birlikte, farklı ülkelerden gelen işadamlarının yüz yüze ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı bulunacak.

İslam Konferansı Teşkilatı (OIC) Uluslararası Fuarı’na da ayrıca, Kahire'de Şehir Turu, Piramit-Nil gezileri ve Pazar gezileri de yer alacak. Söz konusu toplantıya; Sakarya’dan başta MÜSİAD Şube Başkanı Necati Atalay (Daloğlu Döküm) olmak üzere; Başkan Yardımcısı Coşkum Morgül ve eşi (Resul Dayı Ekmekçilik), Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Kamil Yıldırım ve eşi (Yıldırım Piliç Yumurta), Denetleme Kurulu üyesi Hüseyin Duran ve eşi (Çağsan Dekorasyon), Denetleme Kurulu üyesi Ali Nuri Ergün (Vanlıoğlu Trenkwalder), Üye Mehmet Aracı (Burakcan İnşaat), Üye Yusuf Yılmaz ve eşi (İz Reklâm), Yavuz Ergün (Vanlıoğlu Trenkwalder) ile Nedim Çalman ve eşi (Yıldırım Piliç Yumurta) olmak üzere toplam 14 kişi katılacak.

ÖNEMLİ TOPLANTI

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarında; Kahire Ticaret Odası’ ile birlikte gerçekleştirecekleri ‘13. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ve Mısır İş Gezisi’ne Türkiye genelinde iki uçakla yaklaşık 300-350 işadamının katılımıyla gitmeyi planladıklarını bildirdi.

'Mısır’ın kendileri için çok önemli bir partner olduğunu ifade eden Başkan Vardan; “İhracatımız yüzde 125'in üzerinde artmış vaziyette. Biz üyelerimizin ve bu toplantıya katılacak işadamlarının söz konusu ihracattan daha fazla pay almasını istiyoruz. Toplantıya IBF'ye üye olan 30 ülkeden de işadamları katılacak. Malumunuz olduğu üzere, IBF-(International Business Forum) Uluslararası İş Forumu, "Müslüman İşadamları Arasında Global İş ağının Kurulması" ilkesi üzerine Pakistan Business Forum tarafından 1995'de Pakistan'da kurulan, 1997'de Genel Sekreterliği Lahor'dan İstanbul'a alınan ve MÜSİAD tarafından yürütülen uluslararası bir platformdur. 13. IBF toplantısı 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Sn. Rachid Mohamed Rachid'in himayesinde ve Kahire Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Küresel Kriz Döneminde Ticaret ve Sanayinin Gelişimi ve İşbirliği için Yeni Fırsatlar” sloganıyla tüm dünyaya duyurulan, İKT üyesi ülkelerden başbakan, bakan, bürokrat düzeyinde birçok protokol katılımcının ve işadamlarının davet edildiği bu büyük etkinliğin Türkiye katılımı MÜSİAD tarafından koordine edilmektedir” diye konuştu.

MISIR EKONOMİSİ

MISIR: Bütün dünya ülkelerini etkileyen global ekonomik krizden, gerek petrol gelirleri gerekse bölgesel ekonomik güç olma özelliğini koruyarak alt düzeyde etkilenen Mısır, Türkiye’nin hedef ülkeleri arasında daha da önemli hale gelmiştir. Mısır’a gerçekleştirilen ihracatımız 2006 yılında 709 milyon $ iken, 2007 yılında bir önceki yıla göre %27 artışla 903 milyon $ olmuş, 2008 yılında %57 artışla 1,43 milyar $ seviyesine ulaşmıştır. 2009 yılı ilk üç ayında Mısır’a ihracatımız 700 milyon doları aşmıştır. Mısır, Türk yatırımcılar açısından cazibesi yükselen bir ülke konumundadır. Mısır’ın ABD ile olan Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde, Mısır Nitelikli Sanayi Bölgelerinde üretim yapan tekstil firmaları, ABD’ye gümrüksüz ve kotasız ihracat yapma imkânına sahip olmaktadır. Ayrıca Mısır, Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ve Arap Ülkeleri Serbest Ticaret Bölgesi üyesidir. Yatırım açısından Enerji, Bankacılık ve Finans, İnşaat, Tarım ve Turizm sektörleri önde gelmektedir.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]