Milli Sporcu Fatma Çağla Demir Avrupa Yolcusu

Milli Sporcu Fatma Çağla Demir Avrupa Yolcusu

Katıldığı şampiyonalarda birçok başarı elde eden down sendromlu milli sporcu Fatma Çağla Demir, Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya hedefiyle kulaç atacak.

Milli sporcu koronavirüs tedbileri çerçevesinde Ekim ayında İtalya’da gerçekleştirilecek şampiyonaya bir süre evden çalıştı. Buradaki antrenmanlarından sonra milli sporculara açık olan Sakarya Yüzme Havuzu’nda babasıyla birlikte haftanın 6 günü hazırlıklarını sürdürüyor.

Fatma Demir, down sendromlu ve zihinsel engelli çocukların daha iyi gelişimi gösterebilmeleri ve sosyalleşmelerini sağlamak için mücadele verdiklerini vurgulayarak, özel sporculara destekçi olan Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’a teşekkür etti.

Şampiyonaya tüm gücüyle hazırlandığını belirten Fatma Çağla Demir, “Avrupa Şampiyonası’na şampiyon olmaya gideceğim. Şampiyonluk yolda, gümbür gümbür geliyorum. İyi dereceler alacağım.” dedi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy  “Ekim ayında İtalya’da gerçekleştirilecek şampiyonada milli sporcu Fatma Çağla Demir'e başarılar diliyor ve gurur veren tablolara imza atan bu kardeşimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı ve Ramazan Bayramnını'da kutluyorum" ifadelerini kullandı.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]