Milli karateci Çiçek, ilk şampiyonluğunu almayı hedefliyor

Yaşadığı talihsizlikler nedeniyle 2012 Avrupa Karate Şampiyonası\'nda finalde rakibine elenip 2\'nci olan 20 yaşındaki milli karateci Nurcan Çiçek, Avrupa Şampiyonası\'nda ilk altın madalyasına ulaşmayı hedefliyor.

Çiçek, 9 yaşındayken 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı\'ndaki gösterilerinden etkilenerek karateye başladığını söyledi.

İlk derecesini 2012\'de Konya\'daki Avrupa Şampiyonası\'nda 2\'nci olarak aldığını belirten Çiçek, birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonası\'na gittiğini, şansızlıklar yaşayarak çeyrek ve yarı final müsabakalarında elendiğini kaydetti.

Çiçek, şampiyonaya yoğun antrenmanla hazırlandıklarını dile getirerek, "Çok çalışıyoruz, tabii ki karşılığını almak istiyoruz. Orada şampiyon olmak istiyorum, şampiyonluk olmasa da kürsü olsun ama hedefimiz şampiyonluk. Günde çift antrenman yapıyoruz, hepsi çok yoğun geçiyor, yoruluyoruz ama sonu güzel olunca bütün yorgunluklarımızı unuturuz. Arkadaşlık ortamı da buradaki yorgunluğu unutturuyor açıkçası, hocalarımız çok iyi destekliyor, hocalarımıza bunun için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Karateyi kadınların yapması gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Kesinlikle bayanlara tavsiye ediyorum, karate yapsınlar. Karate, gerçekten insana öz güven getiriyor. Karate, saygıyla alakalı bir spor. Bayanların karate yapmasını isterim çünkü öz güvenin oluyor. \'Karateciyim\' derken insanlarda şaşkınlık oluyor, erkekler yaklaşamıyor ama karateyi tavsiye ediyorum gerçekten" ifadesini kullandı.

Çiçek, karatenin şiddet içerdiği yönünde yanlış algı bulunduğuna dikkati çekerek, yarışmalarda rakiplerine vurmanın yasak olduğunu anlattı.

"Rakibe 4 vurma hakkımız var, bunu aşarsak atılabiliyoruz maçtan" diyen Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiç öyle vurdulu-kırdılı bir spor değil, kimse öyle algılamasın. Gerçekten nazik bir spor, vurmak yok, öyle algılanıyor ama içlerine girince daha iyi anlayacaklar. Ben de öyle biliyordum başta ama yarışmaya başlayınca öyle olmadığını anladım. Herkes ön yargısı ya da televizyonlarda gösterilenler kadar biliyor. Bu işe başladıkları zaman öyle olmadıklarını anlayacaklar, işin içine girmeleri ya da izlemeleri lazım.

Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. 2012 Avrupa 2\'nciliğimden sonra birkaç şampiyona oldu. Talihsizlikler sonucu kürsüye çıkamadım. Şimdi bu şampiyonaya çok iyi çalışıyorum, kürsü değil, şampiyonlukta olmak istiyorum, 2\'ncilik, 3\'üncülük artık yetmiyor. İnşallah bu şampiyonada şansızlığımı kırarak bunu başaracağım​."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]