MHP Sakarya İl Başkanı Bülbül'den basın toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül, gündeme dair açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Bütçeye değinen Bülbül, ''Ekonomi konusunda fırsatçılara gün doğmamalı, müsaade edilmemelidir. Her ekonomik kriz, birtakım yapılar tarafından fırsat olarak değerlendiriliyor. Ama şurası kesin ki özellikle tüketicinin, esnafın, sanayicinin çok büyük bir borç altına girdiği malum. Herkesin bir borcu var. Özellikle kamuya olan borçlar yapılandırıldı ama şurası kesin ki hala sorunlar devam etmekte. Bu yüzden reel piyasada güven arttırıcı nitelikte çalışmalar yapılmalıdır. Bu borç yükünden vatandaşımızın kurtulması için birtakım çözümler gerekli.'' dedi.

Şeker Fabrikası


Şeker Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulunan Levent Bülbül, "Şehrin neredeyse tamamında ciğerlerimizi yakacak kesif bir koku etkili. Bunun neden olduğunu herkes bilmektedir. Geçen gün oğlumu kreşten almaya gittiğimde orada 3-4 yaşındaki çocuklar burunlarını tutarak yine Şeker Fabrikası'ndan koku geliyor diyorlardı. Bu şehir merkezinde çok büyük bir sorun. Koku yüzünden fabrikaya 500 bin lira gibi bir ceza uygulanmıştı ama gördüğümüz kadarıyla cezanın bir caydırıcılığı olmamış. Kampanya dönemi başlamadan gerekli önlemler alınmalıydı. Önemli iddialar var. Fabrikanın şu anki saatlik üretimini karşılayacak bir arıtma düzeninin olmadığı yönünde ciddi iddialar var. Bu iddialar doğru ise bu fabrikanın çalışmasına nasıl müsaade edildiğini merak ediyoruz. Kampanya döneminde Sakarya ekonomisine büyük katkılar sağlayan fabrikanın kapatılması için çalışmıyoruz ama bunlar kampanya dönemi başlamadan önce halledilmesi gereken meselelerdir. Geçtiğimiz günlerde MHP Adapazarı Meclis üyesi Erdem Acer'in mecliste gündeme getirdiği bu konuya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin verdiği cevap bizce manidardır. Bu koku yapılan çalışmalarla gider ama şu kumpasın kokusu hala gitmedi. Sayın Ayhan Sefer Üstün açıklama yapmış. Biz de  sorduklarımıza cevap verdi zannettik. Ama bir baktık orayla ilgili en ufak bir açıklama yok. APEK Eski Başkanı Ayhan Alişan'ın açıklamalarına cevap vermiş. Ortada bir iftira varsa Üstün, bunu hukuk yoluyla arayabilir. Sayın Üstün'ün adeta kendi üstüne kalan bu meseleye cevap vermediğini yaptığı açıklamalarda görüyoruz. Kamuoyu ciddi açıklamalar bekliyor. Ayhan Alişan'ın, Ahmet Mülayim'in ve Ahmet Aya'nın hepsinin peşpeşe birtakım iddialar içinde olması ve bununla alakalı olarak fabrikada çok büyük bir kumpas olduğu, çiftçinin elinden bu fabrikanın kasıtlı olarak alındığı yönündeki iddialar araştırılmaya muhtaçtır" şeklinde konuştu

"Bin yataklı hastane ve adalet sarayı"


Şehre yapılması beklenen yatırımlarla ilgili konuşan Başkan Bülbül, "Bin yataklı hastanemiz ve adalet sarayımız yalan oldu. Bin yataklı hastane konusunda daha önce Sakaryalılara bir müjde verin dedik ama verilemeyeceğini biliyorduk. Çünkü öğrendiğimiz kadarıyla yakın gelecekte Sakarya'nın bin yataklı bir hastaneye kavuşması mümkün gözükmüyor.  AK Parti, Sakarya'ya ayıp üstüne ayıp ediyor. Bu millete yazık ediyorlar. MHP olarak biz iktidarda olsak ve böyle bir durumda gözümüze uyku girmezdi. Bunlar milleti çantada keklik görüyorlar heralde" dedi.

İşte Başkan Levent Bülbül'ün açıklamaları:

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]