Kütüphanelerin Mobilyaları Meslek Lisesi'nden

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında üretim yapan Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, aldıkları eğitimleri hem pratiğe yansıtıyor hem de maddi kazanç sağlıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Covid-19 salgınının başlarında dezenfektan ihtiyacı için okulda başlatılan çalışmada daha ekonomik fiyatlara üretim yapıldığını belirtti.

İŞ YERLERİNİ AÇMA İMKANINA SAHİP OLACAKLAR

Ardından aynı okulun Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı öğrencilerince 4 ilçedeki 22 okul kütüphanesinin mobilyalarının üretildiğini anlatan Turhan, "Bu çalışmalarla öğrenciler, mezun olduktan sonra iş yerlerini açma imkanına sahip olacak, kendi üretimlerini yapabilecek." ifadesini kullandı.

22 KÜTÜPHANE İÇİN 220 BİN LİRALIK BÜTÇE

Turhan, öğrencilerin 22 kütüphane için yaklaşık 220 bin liralık bütçeyle üretim yaptığını belirtti. Okul müdürü Nilüfer Yeke'nin yaptığı açıklama "Mesleki eğitimin amacına uygun olarak döner sermaye çalışmalarına katılmayı çok önemsiyoruz. Böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyoruz." şeklinde oldu. 

Alan öğretmeni Ali Osman Ataş'da "Eğitim içerisinde üretim anlayışıyla projeye dahil olduk. Burada asıl amacımız kalifiye teknik eleman ve ara eleman yetiştirmek. Öğrencilerimiz için de büyük tecrübe kazandıran bir çalışma oldu." ifadelerini kullandı. Öğrenci Osman Çınar, derslerde öğrendiklerini atölyede severek uyguladıklarını dile getirerek, "Gelecekte nasıl hareket edeceğimizi, işimizi nasıl kuracağımızı öğreniyoruz." dediler.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]