Kurbanlık satışı için kotra kiraları belli oldu

Sakarya Ticaret Borsası (STB) Hayvan Park Pazar Yeri\'nde kotra kiraları, büyükbaş kurbanlıklar için bin 500, küçükbaş hayvanlar için 750 lira olarak açıklandı. 

STB Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı\'yla esnaf ve vatandaşların hayvan pazarlarına ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Hijyenik, düzenli ve ruhsatlı pazar yerlerinde iyi alışveriş ortamı sağlamak için daha iyi hizmet sunma çabası içinde olduklarını vurgulayan Mete, "Hayvan refahının en üst düzeyde sağlanabilmesi için açık ve kapalı padokları, elektrik, su, otopark dinlenme alanı ve sosyal imkanlarından faydalanabilecek tesisimizde çağdaş yapıda hizmet veriyoruz" diye konuştu. 

Mete, bayram öncesi yoğun hayvan hareketi yaşanacak olmasının birçok yönüyle önem arz ettiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Yurdumuzun değişik yörelerinden başka bölgelere hayvan nakilleri gerçekleşecektir. Bu hususta birçok bölgeden üreticimiz, pazarımızda bulunan kotraları kiralamaya başladı. Canlı hayvan park pazar yerimizde büyükbaş ve küçükbaş kotraların kiralama dönemi eylülden bayramın son günü 7 Ekim\'e kadar devam edecektir. Bu dönem için büyükbaş kotra kirası bin 500, küçükbaş 750 lira belirlenmiş olup, ilgilenen esnafımız bir dilekçeyle borsamıza başvurup hizmetten faydalanabilir. Şu an için küçükbaş kotra satışlarımız talep görüyor. Bunu ilerleyen zamanlarda büyükbaş kotralarında da görmeyi umuyoruz."

Vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığından izinli, borsa içerisinde ayrılmış bölümde rahatlıkla kurbanlarını kestirebileceklerine işaret eden Mete, veteriner hekim kontrolünde iyi bir kurban dönemi geçirmeyi arzuladıklarını dile getirdi. 

Mete, kurbanlıkların insan ve hayvan sağlığı, çevre, ekonomik ve hijyen boyutu bulunduğunu ifade ederek, özellikle veteriner hekim kontrolü dışında sevki yapılan, satışa sunulan hayvanların bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini arttırdığını, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]