Kriz yönetimi ve krizden çıkış yöntemleri eğitimi düzenlendi

Sakarya Ticaret Borsası Üyelerine yönelik Aile Şirketlerinde Kriz Yönetimi Ve Krizden Çıkış Yöntemleri Eğitimi düzenledi.

Eğitim Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Erdinç Cesur sunumu ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yakup Köseoğlu moderatörlüğünde Sakarya Ticaret Borsası konferans Salonunda gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu eğitim de dünyadan ve ülkemizdeki şirket yapılarından örneklerle katılımcı bir eğitim gerçekleşti. Yoğun katılımın yanı sıra eğitime aile şirketi olan üyelerimiz aile bireyleri ile katılım göstererek eğitimden duydukları memnuniyeti ve çok yararlı olduğunu belirttiler.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete; Bulundukları bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarında ticaret borsalarına önemli görevler düşmektedir. Sakarya’da borsamız üzerindeki bu sorumluluğu yerine getirmek için çaba sarf etmektedir. Bu amaçla üzerimize düşen üyelerimize yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenliyoruz. Bunlardan biride ülkemiz için önemli olan “Aile Şirketlerinde Kriz Yönetimi Ve Krizden Çıkış Yöntemleri” konulu eğitim tertip etmiş bulunmaktayız.

Bu eğitimle birlikte Küresel krizler sırasında karşılaşılacak güçlükler, bunları azaltmak veya ortadan kaldırmak için kriz olmadan izlenecek yol belirlememiz gerektiğiniz bir kez daha görmüş olduk. Gelişen rekabet koşullarında artık eski düzen de değil şirketlerimizin kurumsallaşması gerekliliğini bir kez daha görmüş bulunmaktayız.

Günümüzde işletmeler, çevredeki belirsizlikler ve değişikliklerden dolayı, sürekli beklenmedik tehlike veya fırsatlarla da karşılaşmakta ve yaşamlarını sürdürebilmeleri de bu tehlikelerden korunma ve fırsatları değerlendirebilmelerine değinilen eğitim de doğru bilinen yanlışlarda ele alındığını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Erdinç Cesur “Kriz, belirsizliği ve zarar görme olasılığını, riski içeren bir kavramdır. Kurumlarda önemli görülmeyen ve çözüm üretilmeyen basit problemler, büyük krizler doğurabilir. Önemli olan, problemi görebilmektir. Krizle etkili şekilde başa çıkmanın anahtarı, muhtemel kriz sinyallerinin algılanması ve krize neden olabilecek etkenlerin önceden belirlenerek ortadan kaldırılmasıdır.” dedi.

Cesur eğitimin devamında “Krize karşı geliştirilecek strateji ve teknikleri kriz ile başa çıkmada krizi yönetmek kadar önemlidir. Bu açıdan işletmeler kriz oluşum süreci başlamadan önce krize girildiğinde bundan avantajlı bir şekilde çıkabilecek hazırlıklarını yapmalıdır.”

"Kurumsallaşma kurumun tüm süreç ve faaliyetlerini tanımlayan ve disipline ederek sistemler haline dönüştüren bir anlayıştır. Kurumsallaşma bir süreç olup, kurumun kişilerden ziyade kurallara, standartlara, prosedürlere bağlı olması, kuruma özgü davranış biçimlerini, is yapma yani kurum kültürünü içeren bir kavramdır. Kurumsallaşmak inanç ve özveri gerektiren bir süreçtir" dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]