"Kriz, İlçemizde Kurulacak Fabrikaları Etkilemiştir"

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) ilçede bulunan bankaların şube müdürleriyle toplantı gerçekleştirildi.

ATSO'da gerçekleştirilen toplantıda dünyada yaşanan ekonomik kriz tartışılarak alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda ilk sözü alan Akbank Şube Müdürü Özcan Saraç, banka olarak bir eylem kararı almadıklarını belirterek, “Şu ana kadar gelişen olumsuzluk yok. Dolayısıyla bir eylem kararı almadık. Sadece ticari kredilerde ipotek şartı getirildi. Bu durum krizden etkilenmeyeceğiz anlamına gelmez. Krizin etkileri en çok sektörsel olarak otomotiv, nakliye, gıda alanlarında ve 2009 yılının ilk çeyreğinde etkisini gösterecektir” dedi.
Yapı Kredi Bankası Akyazı Şube Müdürü Mustafa Dertli, krizin etkilerinin kendilerine henüz yansımadığını belirterek, krizin yansımalarını 2009 yılı başında yaşayacaklarını kaydetti. Halk Bankası Müdürü Hamit Kılıç, tüm bankaların kriz yönetimi oluşturduklarını ifade ederek, kredilerin açık olduğunu ve faiz oranlarının aynı düzeyde seyrettiğini söyledi.
ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar ise yaşanması muhtemel krizin yatırımları etkilediğini belirterek, “Dünyada yaşanan kriz ilçemizde kurulacak olan fabrikaları etkilemiştir. Sanayici belirsizlik ortamında yatırımlarını durdurmuştur. İlçemizde fabrika ve iş yeri açacak müteşebbislerimize tek şartımız şirketlerin merkezi Akyazı olmasıdır” dedi. Bayraktar, ayrıca geçtiğimiz hafta sonu Bolu'da Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda ekonomistlerin bankalardan kredi alarak yatırım yapılmamasını, dövizle borçlanılmamasını ve yatırımcıların ellerinde bulunan nakiti koruması uyarısını yaptıklarını sözlerine ekledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]