Köylüye Güneş Enerjisiyle Su Isıtma Sistemleri Kredisi

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Orköy Şube Müdürlüğü'nce 2007 yılından itibaren sosyal nitelikli krediler kapsamında '3 kolektörlü güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri kredisi' verilmeye başlandı.

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından sosyal nitelikli kredilerle ilgili yapılan açıklamada, "Faizsiz ve 3 yıl geri ödemeli olan 'Güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi kredisi' 2007 yılında 431, 2008 yılında ise 541 orman köylüsüne verildi. Orman içi ve bitişiğinde yaşayan orman köylüsü genel olarak ev ve işlerinde tükettiği sıcak suyu odun kullanarak soba ve ocaklarda ısıtmaktadır. Orköyün uyguladığı güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri en yüksek verimi alacak şekilde kontrollü olarak orman köylüsüne verilmekte olup, orman tahribatının en aza indirilmesi, binlerce ağacın kesilmesinin önlenmesi ve ekolojik dengenin korunması açısından önem arz etmektedir" denildi.

Orman köylerinin krediden yararlanabilmesi için köyün kalkınma planının yapılmış olması ve o yıl için çalışma programına alınmış olması gerektiği kaydedilen açıklamada, "Kredi alacak kişilerde herhangi bir orman köyü nüfusuna kayıtlı, en az beş yıldan beri orman köyünde ikamet etmeleri, aile reisi olması şartları aranmaktadır. Bu kapsamda orman köylülerine 2009 yılı için bin 340 TL faizsiz kredi verilmektedir. İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüzce 2007 yılında başlatılan güneş enerjisi kredisi için 2009 yılında gönderilen 550 TL ödenek ilimizdeki orman köylerinde yaşayan 410 aileye verilecektir. İl Müdürlüğümüzce 2007-2009 yılları arasında toplam bin 382 aileye güneş ısısı ile su ısıtma kredisi olarak dağıtılmış olacaktır. Bu kapsamda orman köylülerine kullandırılan faizsiz kredi ile 3 kolektörlü güneş enerjisi sistemlerine sahip olacaklardır" ifadelerine yer verildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]