Korsan taksi işlettiği iddiasıyla ceza aldı

Sakaryalı bir vatandaş, asker yeğenini Kars’a yolcu etmek için gittiği Sabiha Gökçen Havaalanı yolunda yapılan trafik kontrolünde ‘korsan taksi’ işlettiği gerekçesi ile aracının trafikten men edildiğini belirterek duruma isyan etti.

Karasu ilçesi Adatepe köyünde yaşayan Metin Kaya (44) isimli vatandaş, yeğeni Hasan Karakullukçuoğlu ve babası Hüseyin Karakullukçuoğlu ile Sakarya’dan Sabiha Gökçen Havaalanı\'na doğru yola çıktıklarını belirterek, “Yeğeni kapı komşum aynı zamanda. Kars’ta askerlik yapıyor. Bayram için izine gelmişti. Hasan’ın izni bitince babası ‘bizi Sabiha Gökçen Havaalanı\'na götürür müsün? Uçak saat 11.00’de kalkacak otobüsle yetişemeyiz’ dedi. Ben de ‘ne demek Hasan bizim yeğenimiz lafı bile olmaz’ dedim ve beraber yola çıktık."

2 bin TL para cezası

Adapazarı Arifiye arasındaki Dörtyol mevkiinde bir benzin istasyonundan 54 PK 264 plakalı araca gaz aldıklarını anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Gazın parasını itiraz etmeme rağmen Hüseyin Karakullukçuoğlu ödedi. Beraber yola devam ettik. Sabiha Gökçen Havaalanı\'na gelmeden önce trafik kontrolü vardı. Trafik polisi araca gazı kimin aldığını sordu. Biz, Hüseyin Karakullukçuoğlu’nun aldığını belirttik. Bunu dememizle bizi araçtan indirip 2 bin TL para cezası keserek, aracı trafikten men ettiler. Ne olduğunu anlayamadık.”

"Korsan taksicilik yapmadım"

Trafik polisinin kendisini korsan taksicilik yapmakla suçladığını anlatan Kaya, şunları söyledi: “İlgili belediyeden izin ya da ruhsat almadan belediye sınırları içinde ticari amaçlı yolcu taşımacılığı yapmaktan aracım bağlandı, 2 bin TL ceza kesildi. Polise, asker yeğenimizi havaalanına getirdiğimizi korsan taksicilik yapmadığımı söylememe rağmen işlem yapıldı. Ben insaniyet namına yeğenimi İstanbul’a götürürken trafik polisinin kestiği bu cezaya anlam veremedim.”

Karasu ilçesi Adatepe köyünde ikamet etmesine rağmen İstanbul’da korsan taksicilik yapmakla suçlanmasına, aracının bağlanmasına ve 2 bin TL para cezası kesilmesine itiraz edecek olan Kaya, hakkını yasal yollardan arayacağını sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]