Korkunç Uçak Kazası!

İspanya'nın başkenti Madrid'de "Spanair" havayollarına ait uçak kalkış esnasında düştü. 172 kişinin bulunduğu uçakta 153 kişi hayatını kaybetti. 19 yaralıdan 8'inin durumu ağır.

İspanya'nın başkenti Madrid'de meydana gelen uçak kazasında Türk yolcu Mustafa Erdil'in yaralananlar arasında olmadığı ortaya çıktı.

Madrid'deki hastanelerde bulunan 19 yaralının listesi açıklanırken, Mustafa Erdil'in adına rastlanmadı. Ölenlerin cesetleri Madrid'deki fuar alanında bir hangara konulurken, bazı cesetlerin yanmış olması nedeniyle kimlik tespiti için DNA testi yapılacağı belirtildi.

İspanyol yetkilileri, kimliklerin tespitinin 2-3 gün alabileceğini söylüyor.

Yolcu listesinde olduğu açıklanan Mustafa Erdil'in uçağa binip binmediği bilinmiyor. Ancak kendisinden şu ana kadar haber alınamadı. Mustafa Erdil'in oğlunun bugün vize alarak Madrid'e geleceği ve kimlik tespiti için fuar alanına götürüleceği öğrenildi.

Spanair havayolları, kazada ölenlerin ailelerini Madrid'de bir otelde ağırlıyor ve burada psikolojik destek sunuyor.

İzmirli iş adamı Mustafa Erdil'in Aliağa ilçesi Gemi Söküm Sanayicileri Derneği ikinci başkanı olduğu öğrenildi.



Kaza nasıl oldu?

"Spanair" havayollarına ait uçak, Kanarya Adaları seferini yapmak üzere havalanmıştı, ancak uçak kalkıştan çok kısa bir süre sonra düştü.

162 yolcu ve 10 kişilik mürettebatın bulunduğu uçaktan 19 kişi yaralı olarak kurtuldu. Yaralılardan 8'inin durumu ağır. Uçakta 2'si bebek olmak üzere 22 çocuk bulunuyordu.

Uçağın kara kutuları da bulundu. Uçağın sol tarafındaki iki motorun yanması sonucu düştüğü belirtiliyor. Yetkililer terör eylemi ihtimalini de araştırıyor.


Madrid Özerk yönetimi, 25 yıl aradan sonra meydana gelen bugünkü uçak kazası faciasından dolayı 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Kazada ölenlerin Madrid'deki fuar alanının bir hangarına götürüldüğü ve yolcu yakınları için psikologların görev yaptığı açıklandı.

Görgü tanıkları kazayı "tam bir cehennem" olarak anlatırken, uçağın düştüğü yerde uçaktan hiçbir izin kalmadığı ifade edildi.

Tatilini yarıda keserek Madrid'e gelen Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, "Korkunç trajediden dolayı hükümet olarak sarsılmış ve çok etkilenmiş durumdayız." dedi.

Zapatero, kazanın nedeninin açıklığa kavuşturulması için oluşturulan komisyonun çok hızlı çalışma yürüttüğünü de belirtti.

İspanya'da 3 günlük yas ilan edilirken ölenler için 5 dakikalık saygı duruşu yapılacak.

Öte yandan, uçak kazası THY'nin Madrid-İstanbul seferini de etkiledi. Alınan bilgiye göre, kaza meydana geldiği sırada Madrid-İstanbul seferi olan THY uçağının, havaaalanından ayrılmak için kapılarını kapattığı sırada İspanyol yetkililerin kazadan dolayı havaalanı trafiğini durdurma kararı aldığı ve yaklaşık 3 saat rötarlı hareket ettiği kaydedildi.



İspanya'daki son 25 yılın en büyük uçak kazası

Madrid'deki uçak kazasının, İspanya'da son 25 yılın en büyük uçak kazasının olduğuna dikkat çekiliyor.

27 Kasım 1983 tarihinde, Barajas havaalanından kalkan Kolombiya havayolu şirketi Avianca'ya ait Boenig 747 tipi bir uçak, Madrid yakınlarında düşmüş ve 181 kişi hayatını kaybetmişti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]