Kocaeli’nde Yenilenebilir Enerji Lisesi açılıyor

Yeni Kampüsü ile Kocaeli'ne dev bir yatırım ile giren Kale Okulları, Türkiye'nin geleceği için yaptığı yatırımlardan biri olan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Lisesi ile kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Mezunların çok yüksek maaş ve prestijli bir konuma sahip oldukları yenilenebilir enerji sektörü, her geçen yıl daha da ilgi görüyor.

Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak Kocaeli’nde açılacak Yenilenebilir Enerji Kaynakları Lisesi’yle geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi.  

Kale Okulları olarak öğrencilerin ve sektörün geleceğine de yatırım yaptıklarını belirten başarılı eğitimci Bahir Azak; " Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelik son zamanlardaki güçlü küresel baskı, bu alanda yetenekli profesyoneller için gelişen bir iş piyasasıyla sonuçlanmıştır. Spesifik olarak, güneş enerjisine olan talep, %105,3 gibi şaşırtıcı bir oranla önümüzdeki on yıl için öngörülen en yüksek büyüme ile kariyer alanı olarak güneş enerjisi tesisatçılarını belirlemiştir. Rüzgar türbini servis teknisyenleri de yüksek talep görüyor ve mesleğin önümüzdeki on yılda yüzde 96,1 oranında büyümesi bekleniyor. Bu talep, alana girmek isteyen nitelikli bireyler için çok sayıda iş ilanı anlamına geliyor. Mesela 2016 yılında rüzgar türbini teknisyeni sayısı 11 bin 300 iken, 2026’da beklenen istihdam 23 bin 200 kişi. Teknisyenler yılda ortalama 52.260 Dolar maaş alıyor. Güneş enerjisi tesisatçılarında da durum farklı değil. Bu alanda da ortalama maaş yılda 40.000 Dolar civarında. Bizde Kale Okulları olarak geleceğe yönelik bu sektörün en ince ayrıntısına kadar eğitimini öğrencilerimize verip, hem sektöre hem de istihdama büyük katkı sağlayacağız” dedi

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]