Kocaali’de yaralar sarılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kocaali’de selden zarar gören evleri tek tek ziyaret edip, mağdur olan vatandaşların yaralarını sarıyor. Yiyecek, eşya ve tüm ihtiyaçların giderildiği bölgedeki son durumla ilgili bilgi veren Başkan Yüce, “Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor, hayatın normale dönmesi için gayretle çalışıyoruz” dedi. Belediye ekiplerini kapıda gözyaşlarıyla karşılayan 65 yaşındaki Kıymet Arar ile personel arasında yaşanan diyalog ise duygulandırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sel felaketini yaşayan Kocaali ilçesinde hayatın normale dönmesi için aralıksız çalışıyor. SASKİ, Yol-Bak ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi, evleri sular altında kalan vatandaşların yaralarını sarıyor. Tüm ekip ve teçhizatını bölgede konuşlandıran Büyükşehir, ekipleri çamur dolu kanalları temizliyor, su dolan ev ve iş yerlerinde tahliye işlemi yapıyor.

Sel mağduru ailelerin kapısını çalıyorlar

Bir yandan tahrip olan noktalarda onarım ve düzenleme çalışmaları sürerken, diğer taraftan ise Büyükşehir Sosyal Hizmetler’de görevli personel de selden zarar gören vatandaşların kapısını çalıp sıkıntılarını dinliyor. Eşyaları su içinde kalan ve zor günler geçiren vatandaşların ihtiyaçlarını tespit eden ekipler eşya, yiyecek, temizlik malzemesi ve tüm araç gereçlerin teminini sağlıyor. Sosyal hizmetler görevlileri ilçede yaklaşık 60 ev ve iş yerinin selden zarar gördüğü Demiraçma ile yine yaklaşık 50 ev ve iş yerinin sular altında kaldığı Alandere Mahallesi’nde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun bir çalışma yürütüyor.

“Yaraları sarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik”

Bölgedeki son durumla ilgili bilgi veren Başkan Ekrem Yüce, “Sel felaketini yaşayan Kocaali ilçemizde hayatın normale dönmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Demiraçma ve Alandere Mahallelerimizde hasar tespiti için gerekli çalışmaları yaptık. Şu anda bölgede SASKİ, Yol-Bak, itfaiye ve Sosyal Hizmetler personelimiz aralıksız çalışma yapıyor. Çamur ve suyun tahrip ettiği yollar ve su kanallarında temizlik yapıyoruz. Taşkın sebebiyle iş yerlerine ve evlere giren suları görevli ekipler tahliye ediyor. Sosyal hizmette görevli personelimiz, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın kapısını çalıyor. Olumsuz durumdan etkilenen vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları soruluyor ve kısa sürede temin ediliyor. Bu mahallelerimizde hayatın en kısa sürede normale dönmesi için gayretle çalışıyoruz. Rabbim bir daha böyle bir afetle karşı karşıya bırakmasın inşallah” ifadelerini kullandı.

“Senin gözyaşın dökülmesin Kıymet Teyze”

Sel mağduru vatandaşlardan 65 yaşındaki Kıymet Arar, kendilerini ziyaret eden Büyükşehir ekiplerini gözyaşlarıyla karşıladı. “Senin gözyaşın dökülmesin, ne gerekiyorsa yaparız” diyen ekiple mağdur aile arasında geçen diyalog ise duygulandırdı. Abidin Şahin isimli vatandaş ekiplerin çalışması için teşekkür ederek, “Büyükşehir bize yardımcı oldu. Molozları kaldırdı, temizlik yaptı, yemek gönderdi. Teşekkür ederiz” dedi. Tahir Şahin isimli vatandaş ise, “Evimiz, halılarımız su içinde kalmıştı. Ekipler geldi, çalışma yaptılar. Allah bir daha yaşatmasın diyelim, Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]